Realistisch over relaties, seks, en intimiteit

Het laatste nieuws op het gebied van relatietherapie.

Realistisch over relaties, seks, en intimiteit

door Beheerder » za 19 dec 2009, 14:05

Tell Me You Love Me is een 10-delige serie over relaties, seks en intimiteit. Realistische verhalen van drie stellen op de therapiesofa en tussen de lakens.

Bejaardenseks. Puriteins Amerika viel massaal over de expliciete scènes waarin relatietherapeut Dr. May Foster, wit haar tot haar schouders en een jaar of 65, het erg gezellig heeft met haar echtgenoot. Op een stoel voor de open haard of, gewoon, in bed. Tell Me You Love Me, die nu te koop is op dvd, stond al snel bekend als ‘That Sex Show’.

De seks is inderdaad het eerste dat opvalt aan de tiendelige serie. Schrijfster Cynthia Mort wilde een eerlijke serie maken. Daar hoort niet bij dat de camera op het moment suprême wegdraait naar het plafond of een bedlampje. Slechte seks, goede seks, close-ups (zij het vooral van vrouwelijke lichaamsdelen), masturbatie en ejaculatie, alles moest je gewoon kunnen zien. Zelfs voor Hollandse begrippen is Tell Me You Love Me daarmee vernieuwend.

Geen passie meer
Toch grenst het nergens aan porno. Dat komt omdat de serie niet over seks gaat, maar over relaties. Als David, terwijl zijn vrouw Katie nietsvermoedend staat te douchen, de tissues uit zijn nachtkastje pakt om de sporen van zijn masturbatiesessie weg te vegen, is dat niet schokkend. Het stel van ergens in de veertig heeft al een jaar geen seks meer. De dagelijkse rompslomp van werk, drie kinderen en deprimerende tripjes naar de supermarkt heeft alle passie gedood. Vol verdriet en afwijzing belandt Katie op de sofa bij de therapeut. Als kijker volgen we niet alleen de sessies van mensen in psychotherapie, maar ook hoe de nieuw verworven inzichten Katie en Dave verder helpen.

Er zitten nog twee stellen op de therapiesofa. Palek en Carolyn zijn dertigplussers en toe aan kinderen, iets wat maar niet wil lukken. Carolyn kan aan niets anders meer denken, waardoor de seks volledig in het teken van voortplanting komt te staan.

Voor de mooie twintiger Jamie is seks een middel om andere dingen niet onder ogen te zien. Ze gaat trouwen met Hugo, maar verbreekt de relatie als hij haar, in een buitengewoon eerlijke bui, niet voor de rest van zijn leven trouw kan beloven.

Confronterend
Tell Me You Love Me is een intelligente serie. Eerlijk en confronterend. Herken je geen elementen in je eigen relatie dan wel in die van mensen om je heen. Misschien is het een idee om de serie samen met je partner te kijken? Wellicht levert het jullie nieuwe inzichten op. Of maakt het de stap makkelijker om contact op te nemen met een van onze relatietherapeuten die jullie kan helpen met het hervinden van de intimiteit en in jullie relatie.

Wil je meer informatie over de serie, bezoek dan de officiële website van Tell me you love me: http://www.hbo.com/tellme/

Hier kun je de dvd online bestellen:http://www.bol.com/nl/p/dvd/tell-me-you-love-me-de-complete-serie/1002004007168409/index.html

Zoek je een relatietherapeut in Nijmegen? Kijk dan op: Relatietherapie Nijmegen
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 249
Geregistreerd op: za 22 aug 2009, 10:40

Keer terug naar relatietherapie NIEUWS!

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

NetJam - Web development