Groot leeftijdsverschil

In dit forum kun je rechtstreeks vragen stellen aan onze relatie therapeuten. Je krijgt binnen 1 werkdag antwoord.
Forum regels
We proberen je eerste vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Probeer deze vraag zo helder en duidelijk mogelijk te stellen. Alle therapeuten werken op geheel vrijwillige basis mee aan dit forum, zelf hebben ze drukke praktijken dus hou er rekening mee dat vervolgvragen mogelijk pas later of zelfs geen antwoord meer krijgen.

15 december 2016 - Belangrijk: dit forum is in beheer van Psychologen Nederland. Wij helpen graag zoveel mogelijk mensen met inzicht krijgen in hun psyche en gevoelens en delen daarom soms de antwoorden op de hulpvragen op dit forum via onze blog. Als je hier een vraag post kan het zijn dat jouw vraag - uiteraard anoniem - behandeld wordt op onze blog op psyned.nl.

Groot leeftijdsverschil

door Insuky88 » vr 17 aug 2018, 13:16

Mijn vriend en ik hebben een leeftijdsverschil. Ik ben een stuk ouder dan hij. Op zich is dat voor ons niet zo een probleem. Waar ik wel tegenaan loop is dat hij in mijn ogen een andere kijk op het leven heeft.
Hij geeft al zijn geld uit aan motor rijden en zijn oldtimer opknappen. Terwijl ik graag een huis zou willen kopen. Maar hij wil nu leven en niet later. Hij heeft ook geen toekomst visie. Tevens wil hij graag kinderen en ik ben klaar met kinderen krijgen (heb er 2).
En hij heeft zijn kinderwens opgegeven voor mij. En hij zegt geen toekomst visie te hebben behalve met mij te zijn voor de rest van zijn leven.
Ik begin steeds meer moeite te hebben met zijn levenshouding. Maar aan de andere kant vind ik het knap als je puur in het hier nu kunt leven en dan wel te zien wat er op je pad komt.
Wat kán ik doen om mijn ergernissen te laten verdwijnen?
Insuky88
 
Berichten: 1
Geregistreerd op: vr 17 aug 2018, 07:29

Re: Groot leeftijdsverschil

door wijkkie » vr 31 aug 2018, 08:40

Hoi Insuky,

Iedereen heeft zijn eigen hobby's en behoeftes, maar heb je zelf wel eens nagedacht om te leven in het hier en nu?
Ik zit zelf in een relatie waar communicatie tip-top is en alle struikelblokken ten sprake komen. Vaak is er een middenweg te vinden zolang beide partijen oor hebben naar elkaar en daar met elkaar naar een oplossing werken.

Maak het bespreekbaar en leg je eigen gevoel en visie op tafel. Scheelt echt de helft.

ps. Ik ben geen therapeut, maar ik wil een ander graag helpen met een ander perspectief van mijn kant
wijkkie
 
Berichten: 3
Geregistreerd op: di 28 aug 2018, 10:07

Re: Groot leeftijdsverschil

door Team PsyNed » di 20 nov 2018, 08:36

Beste Insuky88,

Wat vervelend dat je nu begint te merken dat je steeds meer moeite met de levenshouding van je vriend hebt. Waar jij al een fase verder in je leven bent (en al kinderen hebt) is het natuurlijk lastig als deze fase afwijkt van die waar je vriend in zit. Ik kan me voorstellen dat dit enige ergernissen en meningsverschillen als gevolg heeft. Wat ik wel mooi om te horen vind is dat hij zo vol voor jou gaat dat hij zijn kinderwens hier voor opgeeft en jou als belangrijkste beeld in zijn toekomst ziet.

Ik denk dat het belangrijk is om jouw gevoelens met jouw vriend te communiceren. Heb je hem wel eens laten weten dat je het lastig vindt dat jullie nu zo'n andere levenshouding hebben? Door met elkaar jullie verwachtingen en behoeften te bespreken krijgen jullie wellicht meer zicht op elkaars prioriteiten en kunnen jullie deze proberen op elkaar af te stemmen. Door het bespreekbaar te maken, kan hij zich hier voor jou misschien wat meer in aanpassen. Andersom is het voor jou dan weer mogelijk wat meer in het hier-en-nu te leven. Zoals Wijkkie ook al noemt, is het open stellen en communiceren dan de beste manier op samen op zoek te gaan naar een middenweg.

Als jullie er samen niet uit komen kan een relatietherapeut hier ook heel erg goed bij helpen. Mocht je er één nodig hebben kijk dan op http://www.psyned.nl voor informatie over de relatietherapeuten bij jullie in de buurt. Of bel naar 085-4014721, dan kunnen wij je telefonisch verder helpen.

Veel succes!

Team PsyNed
Nadine
Psychologen Nederland (Psyned) helpt dagelijks mensen door heel Nederland met het vinden van de beste hulp. Wij willen psychologie uit de taboesfeer halen en normaliseren, zodat mensen openlijk aan hun eigen mentale weerbaarheid kunnen werken.
Avatar gebruiker
Team PsyNed
 
Berichten: 211
Geregistreerd op: do 28 jul 2016, 13:06


Keer terug naar Stel je relatie vraag aan onze relatie therapeut

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Exabot [Bot], Google [Bot] en 8 gasten

NetJam - Web development