Datingsite ik zoek hulp

In dit forum kun je rechtstreeks vragen stellen aan onze relatie therapeuten. Je krijgt binnen 1 werkdag antwoord.
Forum regels
We proberen je eerste vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Probeer deze vraag zo helder en duidelijk mogelijk te stellen. Alle therapeuten werken op geheel vrijwillige basis mee aan dit forum, zelf hebben ze drukke praktijken dus hou er rekening mee dat vervolgvragen mogelijk pas later of zelfs geen antwoord meer krijgen.

15 december 2016 - Belangrijk: dit forum is in beheer van Psychologen Nederland. Wij helpen graag zoveel mogelijk mensen met inzicht krijgen in hun psyche en gevoelens en delen daarom soms de antwoorden op de hulpvragen op dit forum via onze blog. Als je hier een vraag post kan het zijn dat jouw vraag - uiteraard anoniem - behandeld wordt op onze blog op psyned.nl.

Datingsite ik zoek hulp

door Orchidee1960 » vr 09 jun 2017, 14:47

Hallo, ben nieuw hier en wat onwennig allemaal. Zal me even voorstellen. Ik ben Orchidee en 56 jaar oud en 32 jaar getrouwd. Kinderen 2 inmiddels getrouwd.
Ik zit nu vol in mijn hoofd want weet niet wat te doen en zoek hulp.
Mijn man 57 jaar heeft zich op een datingsite gezet en eerlijk gezegd niet de eerste keer. Dit is nu al de derde keer dat ik erachter ben gekomen. Alles ontkent hij zelf als ik het bewijs laat zien. De laatste keer op Tinder allemaal gratis. De keer daarvoor vertelde hij me dat hij van niks wist en zijn collega,s hem erop hadden gezet. Echt smoes naar smoes.
Hij negeert gesprekken met mij en lijkt wel of hij in zijn eigen wereld leeft. Aan de rekeningen is niks te zien. Praten doet hij niet. En nu opeens wel heel lief tegen mij maar dat deed hij de keer daarvoor ook toen ik hem betrapte. Maakt b.v. mijn brood zet koffie al die dingen wat ie eigenlijk nooit doet.
Mij vertrouwen is behoorlijk weg en weet niet wat te doen.
Kan dit een midlifecrisis zijn? Graag raad want weet het echt niet meer.

Alvast bedankt.
Orchidee1960
 
Berichten: 2
Geregistreerd op: vr 09 jun 2017, 14:32

Re: Datingsite ik zoek hulp

door Team PsyNed » di 13 jun 2017, 12:57

Beste Orchidee,

Allereerst wil ik je een compliment geven, wat goed van je om de stap te zetten om je verhaal hier te delen, dat moet niet makkelijk zijn geweest. Je geeft aan dat je er voor de derde keer achter bent gekomen dat je partner zich op een datingsite heeft gezet. Het meest lastige lijkt me dat hij er smoesjes over verzint, waardoor jullie het er eigenlijk niet (of nauwelijks) over kunnen hebben. Klopt dat?

Hetgeen wat ik me direct afvraag is; wat doet dit met jou? Je merkt dat hij wel op een datingsite zit, en zodra je hem confronteert doet hij ook heel lief tegen je. Dat lijkt me een verwarrende situatie. Het roept bij mij ook op dat hij zich ergens dus ook goed realiseert dat hij iets niet goed heeft gedaan en dit wil goedmaken door bijv. koffie voor je te zetten. Zie jij dat ook zo?

Wat ik vooral wil benadrukken, is dat je best bij jezelf na mag gaan wat jij van de situatie vindt, wat dit allemaal met jou doet. Natuurlijk is je vertrouwen weg, dat is volkomen begrijpelijk gezien je situatie. Wat je je af kunt vragen is het volgende; wat heb jij nodig om dit vertrouwen te herstellen? Kun je hem vertellen wat je van hem verwacht? Maar vooral; wat heb jij nodig in een relatie? Waar word jij gelukkig van?

Het kan dat je partner in een midlifecrisis zit, het zou kunnen dat hij even kwijt is wat hij echt belangrijk vindt in het leven. Toch moet hij niet vergeten dat hij jou hier wel veel pijn mee doet. Dus ondanks de mogelijke midlifecrisis is deze situatie niet helpend voor jou. Kun je aan hem vragen of hij in een midlifecrisis zit? Je geeft aan dat hij geen prater is. Toch lijkt het alsof het in jullie situatie wel goed zou zijn om bepaalde voorvallen uit te praten. Zou relatietherapie iets zijn waar hij open voor zou staan? Zodat jullie met een professional kunnen onderzoeken waarom hij steeds terugvalt op zichzelf op een datingsite zetten.

Als je hier meer over zou willen weten, of nog meer vragen hebt over eventuele relatietherapie, kun je even bellen naar 085 - 40 147 20.

Ik hoop dat ik je enigszins verder heb kunnen helpen met mijn antwoord.

Met vriendelijke groet,
Nine
Psycholoog Amsterdam
Psychologen Nederland (Psyned) helpt dagelijks mensen door heel Nederland met het vinden van de beste hulp. Wij willen psychologie uit de taboesfeer halen en normaliseren, zodat mensen openlijk aan hun eigen mentale weerbaarheid kunnen werken.
Avatar gebruiker
Team PsyNed
 
Berichten: 211
Geregistreerd op: do 28 jul 2016, 13:06

Re: Datingsite ik zoek hulp

door Orchidee1960 » wo 23 aug 2017, 11:10

Bedankt voor Uw reactie.
Echter hij zegt niet in een midlife crisis te zitten en verder kom ik niet. Een relatietherapeut daar hoef ik nog geen eens over te beginnen hij gaat nog geen eens naar een huisarts.
Hij zegt dat ie wel van mij houdt maar daar blijft het ook bij.
Echter vandaag leest hij ook ervaringen van vrouwen die ontmaagd zijn enz. Vindt dit vreemd en kan hier echt niet meer tegen.
Ik ben zelf ziek en stress doet mij heel veel.
Denk dat mijn man ziek is in zijn hoofd dat mannen porno kijken oke maar op een datingsite en nu weer leest over ervaringen van ontmaagding is nu mij teveel duurt al zolang.
Ik denk dat ik er na 32 jaar huwelijk een einde aanmaakt.
Weet gewoon niet waar ik hulp moet zoeken want het probleem ligt bij hem.

Met vriendelijke groet,
Orchidee1960
 
Berichten: 2
Geregistreerd op: vr 09 jun 2017, 14:32


Keer terug naar Stel je relatie vraag aan onze relatie therapeut

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Exabot [Bot], Google [Bot] en 7 gasten

NetJam - Web development