denkwijze

In dit forum kun je rechtstreeks vragen stellen aan onze relatie therapeuten. Je krijgt binnen 1 werkdag antwoord.
Forum regels
We proberen je eerste vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Probeer deze vraag zo helder en duidelijk mogelijk te stellen. Alle therapeuten werken op geheel vrijwillige basis mee aan dit forum, zelf hebben ze drukke praktijken dus hou er rekening mee dat vervolgvragen mogelijk pas later of zelfs geen antwoord meer krijgen.

15 december 2016 - Belangrijk: dit forum is in beheer van Psychologen Nederland. Wij helpen graag zoveel mogelijk mensen met inzicht krijgen in hun psyche en gevoelens en delen daarom soms de antwoorden op de hulpvragen op dit forum via onze blog. Als je hier een vraag post kan het zijn dat jouw vraag - uiteraard anoniem - behandeld wordt op onze blog op psyned.nl.

denkwijze

door cyn » do 30 nov 2017, 22:33

waarom zegt een man tegen zijn vrouw, als je beter vindt dan mij (op een andere man bedoeld dan)
moet je dat zeker doen. (met andere woorden voor die andere (betere) man gaan. ik zou hier heel graag de denkwijze achter willen weten. Bij voorbaat dank, C.
cyn
 
Berichten: 1
Geregistreerd op: do 30 nov 2017, 22:27

Re: denkwijze

door Team PsyNed » di 09 jan 2018, 12:48

Beste Cyn,

Je vraag is erg kort en moeilijk online te beantwoorden. Niet alleen omdat ik de man die dit gezegd heeft helemaal niet ken, maar ook omdat ik er geen intonatie en non-verbale communicatie bij zie. Daarnaast lees ik geen context bij deze uitspraak.
Iemand die deze zin schreeuwend uitspreekt in een ruzie zal wellicht op dat moment zich verdedigen en zijn gekwetstheid op die manier laten blijken. Iemand die dit huilend verteld nadat hij ontslagen is zal zich wellicht onzeker en niet goed genoeg voelen en daarom zo'n uitspraak doen. En zo zijn er nog veel andere voorbeelden.

Kortom, talloze manieren om dit te interpreteren. Uiteindelijk is de kortste weg het hem te vragen op een rustig moment, waarop er geen ruzie is of andere spanningen.

Succes!

Team Psyned
Psychologen Nederland (Psyned) helpt dagelijks mensen door heel Nederland met het vinden van de beste hulp. Wij willen psychologie uit de taboesfeer halen en normaliseren, zodat mensen openlijk aan hun eigen mentale weerbaarheid kunnen werken.
Avatar gebruiker
Team PsyNed
 
Berichten: 202
Geregistreerd op: do 28 jul 2016, 13:06


Keer terug naar Stel je relatie vraag aan onze relatie therapeut

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten

NetJam - Web development