effecten van bindingsangst partner

In dit forum kun je rechtstreeks vragen stellen aan onze relatie therapeuten. Je krijgt binnen 1 werkdag antwoord.
Forum regels
We proberen je eerste vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Probeer deze vraag zo helder en duidelijk mogelijk te stellen. Alle therapeuten werken op geheel vrijwillige basis mee aan dit forum, zelf hebben ze drukke praktijken dus hou er rekening mee dat vervolgvragen mogelijk pas later of zelfs geen antwoord meer krijgen.

15 december 2016 - Belangrijk: dit forum is in beheer van Psychologen Nederland. Wij helpen graag zoveel mogelijk mensen met inzicht krijgen in hun psyche en gevoelens en delen daarom soms de antwoorden op de hulpvragen op dit forum via onze blog. Als je hier een vraag post kan het zijn dat jouw vraag - uiteraard anoniem - behandeld wordt op onze blog op psyned.nl.

effecten van bindingsangst partner

door katje9000 » wo 05 sep 2018, 09:14

Hoi,

Ik heb sinds een aantal maanden een vriend.
Hij is heel lang single geweest. Ik heb ook een aantal minder leuke relaties gehad. Aan de start hebben we dus altijd gezegd het rustig aan te doen.

De eerste maanden waren geweldig. Het liep zo makkelijk, en vlekkeloos.
Sinds enkele weken is er meer ruzie dan niet.

Ik vermoed dat hij bindingsangst heeft. Ik heb het gevoel dat telkens ik te dicht kom, hij me des te verder weg duwt. Hij heeft me pas ook letterlijk gezegd me niet te vertrouwen. (ook al heeft hij geen aanleiding geeft hij toe, maar hij vertrouwt mensen niet makkelijk)
Die uitspraak heeft zo'n effect op mij. Ik ben onzeker, zoek nog meer bevestiging, begin hem te wantrouwen/paranoia te worden...

Is dit een normale reactie van me? hoe geraak ik van dat gevoel af?

Aanleiding van de ruzies is telkens hij die iets van me verkeerd interpreteert. Hij gaat er van uit dat ik niet positief over hem denk. Hij wordt dan telkens zo negatief, respectloos...

Ik wil m ruimte en tijd geven, maar ik begin zelf meer en meer met mezelf in de knoop te liggen zo.
Hoe kan ik best met hem omgaan?
Hoe geraken we van die negatieve cirkel van ruzies af?

thx!
katje9000
 
Berichten: 1
Geregistreerd op: wo 05 sep 2018, 08:42

Keer terug naar Stel je relatie vraag aan onze relatie therapeut

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten

NetJam - Web development