effecten van bindingsangst partner

In dit forum kun je rechtstreeks vragen stellen aan onze relatie therapeuten. Je krijgt binnen 1 werkdag antwoord.
Forum regels
We proberen je eerste vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Probeer deze vraag zo helder en duidelijk mogelijk te stellen. Alle therapeuten werken op geheel vrijwillige basis mee aan dit forum, zelf hebben ze drukke praktijken dus hou er rekening mee dat vervolgvragen mogelijk pas later of zelfs geen antwoord meer krijgen.

15 december 2016 - Belangrijk: dit forum is in beheer van Psychologen Nederland. Wij helpen graag zoveel mogelijk mensen met inzicht krijgen in hun psyche en gevoelens en delen daarom soms de antwoorden op de hulpvragen op dit forum via onze blog. Als je hier een vraag post kan het zijn dat jouw vraag - uiteraard anoniem - behandeld wordt op onze blog op psyned.nl.

effecten van bindingsangst partner

door katje9000 » wo 05 sep 2018, 09:14

Hoi,

Ik heb sinds een aantal maanden een vriend.
Hij is heel lang single geweest. Ik heb ook een aantal minder leuke relaties gehad. Aan de start hebben we dus altijd gezegd het rustig aan te doen.

De eerste maanden waren geweldig. Het liep zo makkelijk, en vlekkeloos.
Sinds enkele weken is er meer ruzie dan niet.

Ik vermoed dat hij bindingsangst heeft. Ik heb het gevoel dat telkens ik te dicht kom, hij me des te verder weg duwt. Hij heeft me pas ook letterlijk gezegd me niet te vertrouwen. (ook al heeft hij geen aanleiding geeft hij toe, maar hij vertrouwt mensen niet makkelijk)
Die uitspraak heeft zo'n effect op mij. Ik ben onzeker, zoek nog meer bevestiging, begin hem te wantrouwen/paranoia te worden...

Is dit een normale reactie van me? hoe geraak ik van dat gevoel af?

Aanleiding van de ruzies is telkens hij die iets van me verkeerd interpreteert. Hij gaat er van uit dat ik niet positief over hem denk. Hij wordt dan telkens zo negatief, respectloos...

Ik wil m ruimte en tijd geven, maar ik begin zelf meer en meer met mezelf in de knoop te liggen zo.
Hoe kan ik best met hem omgaan?
Hoe geraken we van die negatieve cirkel van ruzies af?

thx!
katje9000
 
Berichten: 1
Geregistreerd op: wo 05 sep 2018, 08:42

Re: effecten van bindingsangst partner

door Team PsyNed » do 15 nov 2018, 11:14

Beste Katje9000,

Wat dapper van je om je vraag te stellen op ons forum. Ik ga je zo goed mogelijk advies proberen te geven!

Ik kan me voorstellen dat je onzeker wordt van de reactie die je partner je geeft. Zoals je al aangeeft zeg je dat hoe dichterbij jij komt, hoe meer hij je wegduwt. Begrijpelijk dat je niet weet waar je nu staat. Hij heeft aangegeven dat hij je niet vertrouwt. Ik snap dat dit hard bij je aankomt, maar neem dit niet te persoonlijk op. Je geeft zelf namelijk al aan dat hij in het algemeen mensen niet snel vertrouwt. Dit is dus deel van zijn persoonlijkheid. Probeer goed hierover met hem in gesprek te gaan en laat weten wat deze situatie met jou doet. Het is belangrijk dat je vooral vanuit je zelf praat, dus wat voor invloed het heeft op jóú.

Geef hem de tijd om na te denken, maar let op dat je ook goed op jezelf past. Misschien kan een relatietherapeut jullie hier goed bij helpen. Een relatietherapeut kan jullie ondersteunen in het proces naar een gezonde relatie. Neem eens een kijkje op onze website; www.psyned.nl. Hier vind je al onze psychologen in heel Nederland.

Mocht je partner geen interesse hebben in relatietherapie, dan is het natuurlijk ook mogelijk om zelf in therapie te gaan. Hoe kan je het beste met deze situatie omgaan, hoe kan je dit verwerken? Dit zijn vraagstukken waar een psycholoog je goed bij kan helpen.

Waarvoor jullie ook kiezen, ik wens je heel veel succes in deze situatie!

Hartelijke groet,
Team Psyned (Melissa)
Psychologen Nederland (Psyned) helpt dagelijks mensen door heel Nederland met het vinden van de beste hulp. Wij willen psychologie uit de taboesfeer halen en normaliseren, zodat mensen openlijk aan hun eigen mentale weerbaarheid kunnen werken.
Avatar gebruiker
Team PsyNed
 
Berichten: 202
Geregistreerd op: do 28 jul 2016, 13:06


Keer terug naar Stel je relatie vraag aan onze relatie therapeut

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten

NetJam - Web development