Faalangst

In dit forum kun je rechtstreeks vragen stellen aan onze relatie therapeuten. Je krijgt binnen 1 werkdag antwoord.
Forum regels
We proberen je eerste vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Probeer deze vraag zo helder en duidelijk mogelijk te stellen. Alle therapeuten werken op geheel vrijwillige basis mee aan dit forum, zelf hebben ze drukke praktijken dus hou er rekening mee dat vervolgvragen mogelijk pas later of zelfs geen antwoord meer krijgen.

15 december 2016 - Belangrijk: dit forum is in beheer van Psychologen Nederland. Wij helpen graag zoveel mogelijk mensen met inzicht krijgen in hun psyche en gevoelens en delen daarom soms de antwoorden op de hulpvragen op dit forum via onze blog. Als je hier een vraag post kan het zijn dat jouw vraag - uiteraard anoniem - behandeld wordt op onze blog op psyned.nl.

Faalangst

door biancaM » do 14 dec 2017, 14:31

beste,

Ik ben een jonge vrouw van bijna 26 en ben 2.5 j samen met mijn partner.
Al van in het beging van onze relatie hadden we strubbelingen omwille van seks.
Op de een of andere manier heb ik paar keer raar gereageerd of iets verkeerd gezegd tijdens of na het vrijen.
Eigenlijk had ik dit ook total niet door bedoelde het ook niet slecht. mijn vriend vroeg hoe de seks was met mijn exen enzo... En Sinds het beging heeft hij faalangst gekregen dit ondertussen al 2 j .
We hebben seks en goede seks, maar soms aat het ook niet goed dan is hij teveel aan het nadenken.
Maakt hij zichzelf angstig of ik maak hem angstig als ik avances maak op seks, omdat hij in zijn hoofd dan denkt ik hoop dat het lukt en dat het gaat .
En je raad het wrs al natuurlijk gaat het dan op zo een momenten niet .Als koppel komen we heel goed overeen onze tijd samen is leuk. We voelen elkaar helemaal aan enkel dan op seksvlak.
Door de aanhoudende spanningen lopen we alletwee gefrustreerd rond en denken we zelfs of we hier mee moeten verder gaan. Met de relatie bedoel ik dan. Dit maakt ons zo triestig omdat we voelen dat we bij elkaar passen. Denken jullie dat er nog iets aan gedaan kan worden als we het samen aanpakken ? bv naar sexuoloog gaan ?
Hijzelf is het eerste jaar van de relatie een paar keer naar psycholoog en sexuoloog gegaan.
Ikzelf wou toen niet mee , ik vond het meer zijn probleem. Ik weet dat ik totaal verkeerd ben geweest maar kan de tijd niet terug draaien spijtig genoeg :(

Mvg,bianca
biancaM
 
Berichten: 1
Geregistreerd op: do 14 dec 2017, 14:17

Re: Faalangst

door Team PsyNed » di 23 jan 2018, 09:34

Beste Bianca,

Wat vervelend om te lezen dat jullie vanaf het begin van jullie relatie al wat moeilijkheden hebben op het gebied van seks. Dit is overigens iets wat heel normaal is! Het kan inderdaad zo zijn dat de opmerkingen die je hebt gemaakt niet helemaal goed over zijn gekomen bij je partner, waardoor hij zich op dit gebied onzeker voelt. Misschien heeft dit ook te maken met gebeurtenissen in zijn leven, waardoor hij het lastig vindt om hiermee om te gaan. Hebben jullie al eens samen gezeten voor een goed gesprek hierover, om de verwarringen die bij jullie ontstaan zijn te bespreken? Communicatie is namelijk heel belangrijk in een relatie. Het helpt dan ook om de voorkeuren op het gebied van seks aan elkaar uit te spreken. Op deze manier kun je rekening houden met wat de ander fijn vindt.

Het is inderdaad handig om contact op te nemen met een professional die jullie hierbij kan helpen. Een seksuoloog of een gespecialiseerde relatietherapeut kan jullie helpen om de oorzaak van het probleem te zoeken en vanuit daaruit te bekijken wat jullie anders zouden willen zien. Hierna zullen jullie gaan bekijken hoe je het best tot deze verandering kan komen.

Veel succes!

Vriendelijke groet,

Melissa
Team PsyNed
Psychologen Nederland (Psyned) helpt dagelijks mensen door heel Nederland met het vinden van de beste hulp. Wij willen psychologie uit de taboesfeer halen en normaliseren, zodat mensen openlijk aan hun eigen mentale weerbaarheid kunnen werken.
Avatar gebruiker
Team PsyNed
 
Berichten: 202
Geregistreerd op: do 28 jul 2016, 13:06


Keer terug naar Stel je relatie vraag aan onze relatie therapeut

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten

NetJam - Web development