Haar gevoel is weg.

In dit forum kun je rechtstreeks vragen stellen aan onze relatie therapeuten. Je krijgt binnen 1 werkdag antwoord.
Forum regels
We proberen je eerste vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Probeer deze vraag zo helder en duidelijk mogelijk te stellen. Alle therapeuten werken op geheel vrijwillige basis mee aan dit forum, zelf hebben ze drukke praktijken dus hou er rekening mee dat vervolgvragen mogelijk pas later of zelfs geen antwoord meer krijgen.

15 december 2016 - Belangrijk: dit forum is in beheer van Psychologen Nederland. Wij helpen graag zoveel mogelijk mensen met inzicht krijgen in hun psyche en gevoelens en delen daarom soms de antwoorden op de hulpvragen op dit forum via onze blog. Als je hier een vraag post kan het zijn dat jouw vraag - uiteraard anoniem - behandeld wordt op onze blog op psyned.nl.

Haar gevoel is weg.

door Patrick123 » do 02 nov 2017, 23:56

Hoi,
Mijn vriendin en ik zijn 2,5 jaar samen. We waren in het begin smoorverliefd en waren elk weekend het hele weekend bij elkaar (door de weeks bijna nooit). We vonden dit nooit erg, altijd heel fijn. We hebben veel onze ups en downs gehad. Met downs bedoel ik soms hevige ruzies waarin vaker is gezegd dat we bij elkaar weg zouden gaan. Toch maakten we het altijd weer goed, want we hielden teveel van elkaar. Nu was mijn vriendin de laatste 3 maanden wat afstandelijker dan normaal. Ze had wat problemen lichamelijk en ik dacht dat het daardoor kwam, maar dit was dus niet het geval. Ze had minder gevoelens voor mij gekregen en door de lichamelijke problemen had ik ook het idee dat ik er weinig aan kon doen. Ze heeft vorig weekend gezoend met een andere jongen. Nu ben ik bereid het haar te vergeven en om aan onze relatie te werken, want ze betekent gewoonweg teveel voor me. Ze zegt er heel veel spijt van te hebben en ik geloof haar. Het probleem is nu dat ze het vertrouwen kwijt is in de relatie. Ze gelooft er niet meer in en ze voelt zich niet meer aangetrokken tot mij. Kan zij haar gevoel terugkrijgen voor mij? Ze vind me nog steeds een knappe en lieve jongen, dus daar ligt het niet aan. De chemie is alleen weg volgens haar en ze is bang dat die niet meer terugkomt.

Graag hulp.
Patrick123
 
Berichten: 1
Geregistreerd op: do 02 nov 2017, 23:53

Re: Haar gevoel is weg.

door Team PsyNed » di 28 nov 2017, 14:54

Beste Patrick123,

Het klinkt alsof jullie de relatie in het begin eigenlijk als erg fijn en goed hebben ervaren. Met af en toe hevige ruzies, die jullie naderhand weer goed maakte. Tijdens de laatste 3 maanden geef je aan dat er meer afstand is ontstaan tussen jullie. Merk je dat jullie de laatste maanden ook minder goed kunnen praten over wat er speelt in de relatie?
Wat je regelmatig ziet in relaties is dat, wanneer je minder in gesprek gaat met elkaar, dat er dan meer afstand ontstaat. Hierdoor ga je mogelijk nog minder in gesprek met elkaar, waardoor de afstand alleen maar groter wordt. Ik ken jullie situatie natuurlijk niet zo goed, maar mogelijk kan ze hierdoor het gevoel hebben dat de chemie tussen jullie weg is.
Relatietherapie kan jullie helpen om weer in gesprek te gaan met elkaar, zodat jullie deze cirkel kunnen doorbreken en weer dichter naar elkaar toe kunnen groeien.

Veel succes!

Groetjes,
Nine
Psycholoog Amsterdam
Psychologen Nederland (Psyned) helpt dagelijks mensen door heel Nederland met het vinden van de beste hulp. Wij willen psychologie uit de taboesfeer halen en normaliseren, zodat mensen openlijk aan hun eigen mentale weerbaarheid kunnen werken.
Avatar gebruiker
Team PsyNed
 
Berichten: 218
Geregistreerd op: do 28 jul 2016, 13:06


Keer terug naar Stel je relatie vraag aan onze relatie therapeut

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 7 gasten

cron
NetJam - Web development