Hoe nu verder?

In dit forum kun je rechtstreeks vragen stellen aan onze relatie therapeuten. Je krijgt binnen 1 werkdag antwoord.
Forum regels
We proberen je eerste vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Probeer deze vraag zo helder en duidelijk mogelijk te stellen. Alle therapeuten werken op geheel vrijwillige basis mee aan dit forum, zelf hebben ze drukke praktijken dus hou er rekening mee dat vervolgvragen mogelijk pas later of zelfs geen antwoord meer krijgen.

15 december 2016 - Belangrijk: dit forum is in beheer van Psychologen Nederland. Wij helpen graag zoveel mogelijk mensen met inzicht krijgen in hun psyche en gevoelens en delen daarom soms de antwoorden op de hulpvragen op dit forum via onze blog. Als je hier een vraag post kan het zijn dat jouw vraag - uiteraard anoniem - behandeld wordt op onze blog op psyned.nl.

Hoe nu verder?

door Sugarray » ma 27 nov 2017, 21:55

Hallo,

Ik ben bijna 10 jaar samen met mijn vriendin. Na de geboorte van onze 2 kinderen is de sex naar een dieptepunt gedaald. (nog geen 4x per jaar). Ik heb wel de behoefte maar zij niet. Als we het toch eens doen dan stelt het niet veel voor. Ik heb al vaker gevraagd hoe zij het wel wil of fijn vindt, maar geeft ze geen antwoord op. Daarnaast heb ik het idee dat alles 1 richtingsverkeer is: ik geef haar van kusjes, ik masseer haar, kriebel haar, houdt haar vast etc. Maar andersom niet. Ze heeft er geen behoefte aan zegt ze.

Daar komt bij dat ze de laatste tijd heel veel met haar telefoon bezig is. Misschien ben ik jaloers, maar ze heeft het ook steeds over een bepaalde collega, al zegt ze zelf dat er niks speelt.

Door deze hele situatie word ik erg onzeker, maar zij doet er niks aan. Ik heb het gevoel dat ik de wanhooo nabij ben, maar wil mijn relatie redden. Wat kan ik hieraan doen?

Bedankt voor een reactie!
Sugarray
 
Berichten: 1
Geregistreerd op: ma 27 nov 2017, 21:46

Re: Hoe nu verder?

door Team PsyNed » di 09 jan 2018, 12:40

Beste Sugarray,

Wat vervelend dat jullie behoeftes zo ver uit elkaar lijken te liggen sinds jullie kinderen hebben gekregen. Een paar jaar terug bleek nog uit onderzoek dat 46% van de ondervraagde Nederlanders ontevreden is over de frequentie van seks na het krijgen van kinderen. Ook kan na de zwangerschap bij vrouwen het libido behoorlijk verlagen.

Al met al denk ik dat, ondanks dat jouw partner aangeeft dat er niets speelt, dit voor jou zwaar genoeg weegt om er samen goed over in gesprek te gaan. Als jij de wanhoop nabij bent, zullen jullie samen aan het werk moeten om dit op te lossen. Een relatie-of intimiteitsprobleem heb je immer nooit alleen.

Je kunt eens contact opnemen met een gespecialiseerde relatietherapeut of een seksuoloog voor informatie over therapie.

Veel sterkte en succes!

Groet,

Team Psyned
Psychologen Nederland (Psyned) helpt dagelijks mensen door heel Nederland met het vinden van de beste hulp. Wij willen psychologie uit de taboesfeer halen en normaliseren, zodat mensen openlijk aan hun eigen mentale weerbaarheid kunnen werken.
Avatar gebruiker
Team PsyNed
 
Berichten: 202
Geregistreerd op: do 28 jul 2016, 13:06


Keer terug naar Stel je relatie vraag aan onze relatie therapeut

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten

NetJam - Web development