Klap in mijn gezicht

In dit forum kun je rechtstreeks vragen stellen aan onze relatie therapeuten. Je krijgt binnen 1 werkdag antwoord.
Forum regels
We proberen je eerste vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Probeer deze vraag zo helder en duidelijk mogelijk te stellen. Alle therapeuten werken op geheel vrijwillige basis mee aan dit forum, zelf hebben ze drukke praktijken dus hou er rekening mee dat vervolgvragen mogelijk pas later of zelfs geen antwoord meer krijgen.

15 december 2016 - Belangrijk: dit forum is in beheer van Psychologen Nederland. Wij helpen graag zoveel mogelijk mensen met inzicht krijgen in hun psyche en gevoelens en delen daarom soms de antwoorden op de hulpvragen op dit forum via onze blog. Als je hier een vraag post kan het zijn dat jouw vraag - uiteraard anoniem - behandeld wordt op onze blog op psyned.nl.

Klap in mijn gezicht

door Monique84 » do 08 aug 2019, 14:20

Ik ben al 8 jaar samen met mijn partner en sinds ruim een jaar ook getrouwd.
Voor zijn werk was hij altijd voor langere tijd weg en dan ook weer voor langere tijd thuis (ca 4 maanden), ik was redelijk gewend aan dit ritme, ook al was het natuurlijk niet altijd even fijn. Het was altijd een fijn moment om elkaar weer te zien na zo'n lange tijd! Sinds begin van dit jaar heeft hij zijn baan opgezegd en volgt hij een enorm intensieve opleiding waarvoor hij grotendeels niet thuis woont. De toekomstperspectieven met zijn toekomstige werk zijn wel heel prettig, omdat hij regelmatiger thuis zal zijn en dingen beter planbaar zijn. Omdat we elkaar vrij weinig zien en er ook andere spanningen waren waar ik zelf stress van had hadden we steeds minder fijne momenten samen in de afgelopen maanden. Nu heeft hij begin van deze week kenbaar gemaakt dat hij enorm ongelukkig is en geen toekomst meer voor ons samen ziet (tenminste niet op dit moment). Daarnaast is de doorslag vermoedelijk geweest dat hij verliefd is geworden op een andere vrouw. Het was echt een klap in mijn gezicht!! Ik zelf had ook al even geen fijn gevoel bij onze relatie, maar schoof het voornamelijk af op de opleiding omdat dit enorm veel van hem en ook van mij vergt. Ik keek ook zo uit naa rhet moment dat de opleiding klaar zou zijn. Ik voel me nu al dagen zo verdrietig, misselijk en voel me enorm doelloos. Heb hem in een brief/mail al kenbaar gemaakt dat ik echt wil vechten voor ons, zonder beschuldigingen naar hem toe. Heb in de brief uitgelegd waar het volgens mij is misgegaan, meer vanuit mijn eigen tekortkomingen, maar het moet natuurlijk niet zo zijn dat hij alle schuld bij mij gaat leggen. Hij had namelijk het gevoel dat ik hem niet voldoende steun bij de opleiding. Ik heb me vrij kwetsbaar opgesteld met de brief. Hij heeft aangegeven goed na te denken wat hij wil en dan hoor ik van hem wat hij wil. Maar... dat wachten is zoo killing. Ik zou heel graag horen wat ik nou moet doen? Ik hou van hem, ook al heeft hij iemand anders ontmoet en wil hem echt niet kwijt.
Monique84
 
Berichten: 1
Geregistreerd op: do 08 aug 2019, 14:08

Re: Klap in mijn gezicht

door Beheerder » vr 09 aug 2019, 11:51

Beste Monique84,

Wat lijkt het me moeilijk om elke vier maanden je partner te moeten missen. Knap dat je hier een oplossing voor je zelf in hebt gevonden, ook al was het natuurlijk lastig. Ik kan me voorstellen dat het prettig is om elkaar na zo een lange tijd weer te zien. Dat zorgde vast voor nieuwe energie. Het moment dat hij aangaf dat hij zijn baan had opgegeven moet ook best een verandering voor je zijn geweest. Ook omdat je partner deels niet thuis woonde. Ik snap dat het een klap is geweest toen je partner aangaf dat hij niet gelukkig met je was de afgelopen tijd. Je geeft aan dat de reden daarvoor vermoedelijk een andere vrouw was. Wat is de reden dat je hieraan dacht? De gevoelens die je nu ervaart, misselijk, doelloos en verdrietig zijn heel normaal voor iemand in jouw situatie. Ik vind het knap van je dat je jezelf zo kwetsbaar hebt opgesteld door hem in een brief te vermelden wat hij voor jou betekent en dat je wil vechten voor jullie relatie. Jouw partner heeft aangegeven dat hij hierover gaat nadenken. Ik kan me voorstellen dat het wachten moeilijk is, maar ik denk dat het handig is als je hem wel de tijd hiervoor geeft. Je hebt als het goed is in de brief alles gezegd wat je aan hem kwijt wilde en het is nu aan hem om te beslissen hoe hij verder wil. Hoe moeilijk dit ook voor jou moet zijn.

Je kan besluiten om individueel in therapie te gaan, om je gevoelens een plekje te kunnen geven. Een psycholoog kan jou namelijk helpen om tools te geven over hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Je kan zelf kijken op http://www.psyned.nl of je kan me even bellen op 085 401 47 21. Ik wil graag met je mee kijken om je te helpen!

Heel veel succes.

Hartelijke groet,
Team PsyNed
Melissa
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 225
Geregistreerd op: za 22 aug 2009, 10:40


Keer terug naar Stel je relatie vraag aan onze relatie therapeut

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten

NetJam - Web development