komt dit nog goed? wat zou jij doen?

In dit forum kun je rechtstreeks vragen stellen aan onze relatie therapeuten. Je krijgt binnen 1 werkdag antwoord.
Forum regels
We proberen je eerste vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Probeer deze vraag zo helder en duidelijk mogelijk te stellen. Alle therapeuten werken op geheel vrijwillige basis mee aan dit forum, zelf hebben ze drukke praktijken dus hou er rekening mee dat vervolgvragen mogelijk pas later of zelfs geen antwoord meer krijgen.

15 december 2016 - Belangrijk: dit forum is in beheer van Psychologen Nederland. Wij helpen graag zoveel mogelijk mensen met inzicht krijgen in hun psyche en gevoelens en delen daarom soms de antwoorden op de hulpvragen op dit forum via onze blog. Als je hier een vraag post kan het zijn dat jouw vraag - uiteraard anoniem - behandeld wordt op onze blog op psyned.nl.

komt dit nog goed? wat zou jij doen?

door Evy » di 10 apr 2018, 14:40

hallo,

Hierbij mijn verhaal. Ik ben 32 jaar en bijna 2 jaar samen met mijn vriend. Mijn vriend is landbouwer en heeft de zaak overgenomen van zijn ouders. De overname gebeurde voor we een relatie hadden, met zijn beroep heb ik helemaal geen probleem. Enkele maanden geleden zijn we gaan samenwonen. we keken hier enorm naar uit, maar zijn intussen nogal snel in een sleur gevallen. Mijn vriend is heel veel bezig met zijn boerderij en maakt zich hierin wat zorgen om het financieel niet altijd even makkelijk is. Ik heb een gewone goedbetaalde job. Elk heeft zijn inkomen en de samenwoon kosten worden gedeeld. Zijn ouders willen graag de boerderij verkopen. Graag had ik ook deels eigenaar geweest van het huis waar ik woonde maar mijn vriend wil ook graag zijn ouderlijke thuis beschermen, hier oefent hij ook zijn beroep uit. Zijn ouders willen een voordeliger tarief aanbieden waar ik bij gezamenlijke koop ook mee zou van kunnen profiteren. ( mijn vriend maakt hierbij ook wel de bedenking, stel dat het misloopt, doe ik hier groot nadeel bij ).
Het woonhuis is intussen al wat verouderd en er moeten dringend kosten aan gedaan worden. De eventuele aankoop voor mijn vriend alleen + verbouwingswerken is onmogelijk. Dit is dus een delicate, gevoelige zaak... hoe lossen we dit best op? Mijn vriend wil zijn droom niet opgeven, het landbouwbedrijf. Mijn droom is dan altijd geweest om een mooi opgeknapte woning te hebben. Ik werk ook voor mijn centen en wilde daar altijd graag mee een mooie woning mee aanschaffen. Het praten over dit onderwerp ligt in onze relatie nogal gevoelig, de gemoederen laaien nogal snel op. Al deze spanning zorgt ervoor dat we beide heel snel lichtgeraakt zijn, en dit op elkaar uitwerken. We zien elkaar echt wel heel graag, maar er blijken vaak verscheidene ergernissen of verkeerde interpretaties naar boven te komen.
Wat lijkt jullie de beste manier om hiermee om te gaan? Hoe kan dit opgelost worden?
Evy
 
Berichten: 1
Geregistreerd op: di 10 apr 2018, 14:25

Keer terug naar Stel je relatie vraag aan onze relatie therapeut

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

NetJam - Web development