Mijn voormalig beste vriendin durft niet om eerlijk zeggen

In dit forum kun je rechtstreeks vragen stellen aan onze relatie therapeuten. Je krijgt binnen 1 werkdag antwoord.
Forum regels
We proberen je eerste vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Probeer deze vraag zo helder en duidelijk mogelijk te stellen. Alle therapeuten werken op geheel vrijwillige basis mee aan dit forum, zelf hebben ze drukke praktijken dus hou er rekening mee dat vervolgvragen mogelijk pas later of zelfs geen antwoord meer krijgen.

15 december 2016 - Belangrijk: dit forum is in beheer van Psychologen Nederland. Wij helpen graag zoveel mogelijk mensen met inzicht krijgen in hun psyche en gevoelens en delen daarom soms de antwoorden op de hulpvragen op dit forum via onze blog. Als je hier een vraag post kan het zijn dat jouw vraag - uiteraard anoniem - behandeld wordt op onze blog op psyned.nl.

Mijn voormalig beste vriendin durft niet om eerlijk zeggen

door Mama_456 » vr 14 sep 2018, 14:36

Hai all,

Normaal gesproken wij gaan onze vriendschappen te herstellen.
Wij deden normaal aan t elkaar en normaal spreken aan t elkaar.
Vorige keer hadden wij met onze kinderen naar park geweest, was super leuke dag gehad.
En al vorige week vroeg ik aan haar of vind ze leuk meegaat met mij naar voetbalwedstrijd te kijken, ze zei ja vind ik wel leuk.
Dus heb ik de kaarten besteld voor onze om naar voetbalwedstrijd te kijken.
Heb ik aan foto gestuurd aan haar om kaarten, ze zei oh wanneer en hoe laat?
Dan zei ze dus wil jij met mij erheen en ik zei ja heb ik vorige keer tegen jou.
Dan zwijgt ze om niet durft te eerlijk als ze echt niet wilt mee met mij. Alleen wist ze niet dat haar beste vriendin deed zo lelijk tegen mij en zei ze: ze is zo gelukkig zonder jou, het is mooi genomen (met bigsmiley) dan weet ik genoeg vanwege onze vriendschap waren verbroken door haar beste vriendin had haar afgepakt!
Dus moet ik iets hard tegen mijn beste voormalig vriendin om haar zwijgen? En laten waarheid moet aankomen?

Groetjes, dove mama
Mama_456
 
Berichten: 1
Geregistreerd op: vr 14 sep 2018, 14:01

Re: Mijn voormalig beste vriendin durft niet om eerlijk zeggen

door Team PsyNed » wo 28 nov 2018, 10:33

Beste Mama_456,

Bedankt voor je vraag, ik zie dat het alweer een tijd geleden is dat je dit op ons forum hebt geplaatst en het zou natuurlijk kunnen dat de situatie in de tussentijd is veranderd. Ik hoop dat dit dan in de positieve zin is! Mijn antwoord is op hoe de situatie in september was, en daarbij wil ik je allereerst aangeven dat het heel goed van je is om de vraag en je gedachten van je af te schrijven.

Je geeft aan dat het contact met je beste vriendin niet goed loopt doordat een andere vriendin zich er mee bezig houdt. Jullie doen beiden jullie best om weer op een goede manier met elkaar om te gaan, en zijn dan ook een dagje naar het park gegaan. Alleen het idee om naar een voetbalwedstrijd te gaan is uiteindelijk niet doorgegaan door een andere vriendin. Dit klinkt als een lastige situatie omdat jij je best doet, alleen het gevoel hebt dat je niet je beste vriendin kan bereiken doordat een andere vriendin zich ertussen zet.

Het zou misschien een idee zijn om met je beste vriendin te spreken om haar te vragen wat zij prettig vindt om met elkaar om te gaan. En daarnaast is het een idee om ook na te gaan bij de andere vriendin waarom zij zichzelf er tussen zet? Dit zodat je er een beter beeld bij krijgt, want misschien kunnen jullie er wel met zijn drie├źn uitkomen.

Ik hoop dat je hiermee verder bent geholpen. Als je merkt graag met iemand anders erover te spreken dan kan dit natuurlijk altijd met een psycholoog. Je kan mij altijd even bellen op het nummer 085 401 47 21 zodat ik samen met je verder kijk.

Heel veel succes!

Met vriendelijke groeten,

Marijke
Team PsyNed
Psychologen Nederland (Psyned) helpt dagelijks mensen door heel Nederland met het vinden van de beste hulp. Wij willen psychologie uit de taboesfeer halen en normaliseren, zodat mensen openlijk aan hun eigen mentale weerbaarheid kunnen werken.
Avatar gebruiker
Team PsyNed
 
Berichten: 202
Geregistreerd op: do 28 jul 2016, 13:06


Keer terug naar Stel je relatie vraag aan onze relatie therapeut

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

NetJam - Web development