Mijn vrouw kwetst mij verbaal, hoe pak ik dit aan ?

In dit forum kun je rechtstreeks vragen stellen aan onze relatie therapeuten. Je krijgt binnen 1 werkdag antwoord.
Forum regels
We proberen je eerste vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Probeer deze vraag zo helder en duidelijk mogelijk te stellen. Alle therapeuten werken op geheel vrijwillige basis mee aan dit forum, zelf hebben ze drukke praktijken dus hou er rekening mee dat vervolgvragen mogelijk pas later of zelfs geen antwoord meer krijgen.

15 december 2016 - Belangrijk: dit forum is in beheer van Psychologen Nederland. Wij helpen graag zoveel mogelijk mensen met inzicht krijgen in hun psyche en gevoelens en delen daarom soms de antwoorden op de hulpvragen op dit forum via onze blog. Als je hier een vraag post kan het zijn dat jouw vraag - uiteraard anoniem - behandeld wordt op onze blog op psyned.nl.

Mijn vrouw kwetst mij verbaal, hoe pak ik dit aan ?

door Jan1964 » za 09 dec 2017, 14:02

Reeds 27 jaar werken mijn vrouw en ik in hetzelfde gebouw waar we trouwens ook wonen.
Ik baat een een winkel uit in de retail sector en mijn vrouw heeft haar eigen atelier voor het vervaardigen van medische hulpmiddelen.
Wij werken zonder personeel en doen alles alleen, naast de taken van mijn winkel zoals aankoop, verkoop, etaleren neem ik nog andere taken op mij
zoals de boekhouding en facturatie van beide zaken en ben ook de kok van dienst.
Het is altijd al mijn doelstelling geweest om mijn zaak ons hoofdinkomen te maken en de zaak van mijn vrouw bijzaak en dit was ook zo voor een hele tijd.
De laatste jaren werd het voor iedereen die in de retail zit moeilijker en was het bij mij niet anders, ik moest meer dan ooit mijn zaak bij sturen om de zaak
rendabel te houden, bij mijn vrouw is het net andersom en gezien zij een knelpunt beroep heeft die niemand meer wil studeren kreeg zij steeds meer werk.
Deze situatie brengt spanning met zich mee, alhoewel mijn omzet in de winkel is gedaald heb ik nog steeds mijn handen vol met zowel de winkel, boekhouding en de hulp
die ik in mijn vrouw haar atelier bied.
Alhoewel mijn vrouw heel veel werkt weigert ze om samen met mij de boekhouding te overlopen om onze in en uitgaven te bekijken zodat ze op de hoogte blijft van onze situatie, maar
verwijt mij wel dat wij ons niks kunnen permitteren terwijl dit absoluut geen waar is.
Ik heb er geen probleem mee om deze taken om mij te nemen maar het gedrag van mijn vrouw weegt enorm op mijn moraal waardoor mij de moed in de schoenen zakt.
Wanneer ze het heel druk krijgt weet ze geen blijf met haar frustratie en krijg ik de volle lading, dan verwijt ze mij voor van alles en nog wat terwijl mij geen schuld treft en gaat daar zeer ver in.
Ik voel mij dan heel gekwetst maar zij trekt zich daar niets van aan, een paar uur later is ze dat vergeten en doet alsof er niet is gebeurt, maar ik ben het nog niet vergeten.
Ik heb dit al proberen aankaarten maar ze ontwijkt om er over te praten en bij eventueel aandringen begint ze te schelden en kan dit missen.
Nu vraag ik mij af hoe ik dit voor mezelf zou kunnen aanpakken dat dit mij niet meer raakt, is dit zelfs mogelijk ?
Jan1964
 
Berichten: 1
Geregistreerd op: za 09 dec 2017, 10:36

Keer terug naar Stel je relatie vraag aan onze relatie therapeut

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Yahoo [Bot] en 9 gasten

NetJam - Web development