Mijn vrouw wil scheiden na 35 jaar samen

In dit forum kun je rechtstreeks vragen stellen aan onze relatie therapeuten. Je krijgt binnen 1 werkdag antwoord.
Forum regels
We proberen je eerste vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Probeer deze vraag zo helder en duidelijk mogelijk te stellen. Alle therapeuten werken op geheel vrijwillige basis mee aan dit forum, zelf hebben ze drukke praktijken dus hou er rekening mee dat vervolgvragen mogelijk pas later of zelfs geen antwoord meer krijgen.

15 december 2016 - Belangrijk: dit forum is in beheer van Psychologen Nederland. Wij helpen graag zoveel mogelijk mensen met inzicht krijgen in hun psyche en gevoelens en delen daarom soms de antwoorden op de hulpvragen op dit forum via onze blog. Als je hier een vraag post kan het zijn dat jouw vraag - uiteraard anoniem - behandeld wordt op onze blog op psyned.nl.

Mijn vrouw wil scheiden na 35 jaar samen

door EddeWolf » vr 15 dec 2017, 09:16

Goedemorgen,
e
Mijn vrouw heeft nu 3 maanden geleden te kennen geven te willen scheiden omdat "het op is" dit kwam bij als een donderslag bij heldere hemel binnen, omdat ik dacht dat we gelukkig waren en zij dit ook nog zelf zei vlak voor deze mededeling.Ze woont nu al 3 maanden bij haar moeder en we hebben bijna geen contact. We hebben 2 bijna volwassen kinderen van 20 en 22 deze wonen bij nog bij mij in ons huis.
Ik kan slecht met deze situatie omgaan vooral dat het mij alleen is medegedeeld en dat ze er geen behoefte aan heeft om er nog voor te vechten met behulp van relatietherapie, want ze houd nog wel van me omdat ik de
vader van onze kinderen ben maar voor de rest is het gevoel weg en ze wil zo snel mogelijk scheiden en het huis verkopen om alleen verder te gaan, ze zweert dat er geen ander is dit geloof ik dan maar.
Als ik vraag om het uit te leggen krijg ik het volgende antwoord: het is eigenlijk al jaren zo is maar heeft hier nog nooit met mij over gesproken en altijd gedacht laat maar gaan u snapt dat ik dit niet begrijpt ze geeft ook toe dat dit haar fout is geweest. Ik kan dit niet begrijpen omdat ze altijd zei voor de mededeling "ik hou zoveel van je" op zo'n manier dat ik niet anders kon dan haar geloven.
Ze heeft echt geen zin meer om er wat voor te doen terwijl ik het wel zo eerlijk zou vinden na 35 jaar lief en leed te hebben gedeeld dit nog wel te proberen. Maar ze blijft hierin heel stug en zegt dat het geen nut heeft.
Ik loop zelf nu bij en psychiater deze zegt dat ik het af moet sluiten en zorgen dat ik weer verder kan maar ik kan dit niet loslaten omdat ik vind dat we er nog niet samen alles voor hebben gedaan en ik altijd dacht dat van elkaar hielden en gelukkig waren. mijn vraag is of dit nog een kans van slagen heeft met iemand die zo radicaal(voor mij dan) een beslissing neemt en hier totaal niets meervoor over heeft.

Groeten
ED
EddeWolf
 
Berichten: 1
Geregistreerd op: vr 15 dec 2017, 08:48

Keer terug naar Stel je relatie vraag aan onze relatie therapeut

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

NetJam - Web development