Parentificatie en overdrachtgevoelens

In dit forum kun je rechtstreeks vragen stellen aan onze relatie therapeuten. Je krijgt binnen 1 werkdag antwoord.
Forum regels
We proberen je eerste vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Probeer deze vraag zo helder en duidelijk mogelijk te stellen. Alle therapeuten werken op geheel vrijwillige basis mee aan dit forum, zelf hebben ze drukke praktijken dus hou er rekening mee dat vervolgvragen mogelijk pas later of zelfs geen antwoord meer krijgen.

15 december 2016 - Belangrijk: dit forum is in beheer van Psychologen Nederland. Wij helpen graag zoveel mogelijk mensen met inzicht krijgen in hun psyche en gevoelens en delen daarom soms de antwoorden op de hulpvragen op dit forum via onze blog. Als je hier een vraag post kan het zijn dat jouw vraag - uiteraard anoniem - behandeld wordt op onze blog op psyned.nl.

Parentificatie en overdrachtgevoelens

door Bitsie » zo 09 sep 2018, 22:59

Hee hoi,

Ik probeer momenteel een aantal dingen voor mezelf op een rijtje te krijgen en in logisch verband te zien.
Ik vroeg me af of het vaker voorkomt dat volwassenen, die als kind geparentificeerd zijn (door te zorgen voor een ouder met psychische problemen) later tijdens hun verdere kindertijd en volwassenheid positieve overdrachtgevoelens ontwikkelen voor andere volwassenen die op de een of andere manier tegemoet komen aan de behoefte aan zorg en aandacht die zij als kind hadden.
Bitsie
 
Berichten: 1
Geregistreerd op: zo 09 sep 2018, 22:27

Keer terug naar Stel je relatie vraag aan onze relatie therapeut

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten

NetJam - Web development