Persoonlijkheidsrollen matchen niet

In dit forum kun je rechtstreeks vragen stellen aan onze relatie therapeuten. Je krijgt binnen 1 werkdag antwoord.
Forum regels
We proberen je eerste vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Probeer deze vraag zo helder en duidelijk mogelijk te stellen. Alle therapeuten werken op geheel vrijwillige basis mee aan dit forum, zelf hebben ze drukke praktijken dus hou er rekening mee dat vervolgvragen mogelijk pas later of zelfs geen antwoord meer krijgen.

15 december 2016 - Belangrijk: dit forum is in beheer van Psychologen Nederland. Wij helpen graag zoveel mogelijk mensen met inzicht krijgen in hun psyche en gevoelens en delen daarom soms de antwoorden op de hulpvragen op dit forum via onze blog. Als je hier een vraag post kan het zijn dat jouw vraag - uiteraard anoniem - behandeld wordt op onze blog op psyned.nl.

Persoonlijkheidsrollen matchen niet

door Bloemrijk » zo 12 aug 2018, 08:00

Mijn vrouw vindt mij een uitstekende vader, maar geen uitstekende partner. Ze vindt dat ik de rol van gelijkwaardige partner in een relatie niet goed aanneem. Ze kent me naar haar zeggen wel in de rollen van vader en van kind. Als dit niet verandert in haar ogen, kan ze onze relatie niet voortzetten. Ik snap wel wat ze zegt, maar denk dat ze me als het ware niet ziet zoals ik ben. Op mijn werk word ik juist gewaardeerd in de rol van collega (met een zekere mate van gelijkwaardigheid). Het oordeel van mijn vrouw over mijn persoonlijkheid is wellicht dan ook al heel lang geleden gevormd, toen we nog geen kinderen hadden en zij vond dat we die wel zo snel mogelijk moesten krijgen, omdat onze relatie anders geen toekomst zou hebben. Ik ben in die tijd wel gegroeid als persoon. Er moeten stappen worden gezet in deze kwestie. Wat raden jullie me aan?
Bloemrijk
 
Berichten: 1
Geregistreerd op: zo 12 aug 2018, 07:49

Keer terug naar Stel je relatie vraag aan onze relatie therapeut

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 14 gasten

cron
NetJam - Web development