Persoonlijkheidsrollen matchen niet

In dit forum kun je rechtstreeks vragen stellen aan onze relatie therapeuten. Je krijgt binnen 1 werkdag antwoord.
Forum regels
We proberen je eerste vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Probeer deze vraag zo helder en duidelijk mogelijk te stellen. Alle therapeuten werken op geheel vrijwillige basis mee aan dit forum, zelf hebben ze drukke praktijken dus hou er rekening mee dat vervolgvragen mogelijk pas later of zelfs geen antwoord meer krijgen.

15 december 2016 - Belangrijk: dit forum is in beheer van Psychologen Nederland. Wij helpen graag zoveel mogelijk mensen met inzicht krijgen in hun psyche en gevoelens en delen daarom soms de antwoorden op de hulpvragen op dit forum via onze blog. Als je hier een vraag post kan het zijn dat jouw vraag - uiteraard anoniem - behandeld wordt op onze blog op psyned.nl.

Persoonlijkheidsrollen matchen niet

door Bloemrijk » zo 12 aug 2018, 08:00

Mijn vrouw vindt mij een uitstekende vader, maar geen uitstekende partner. Ze vindt dat ik de rol van gelijkwaardige partner in een relatie niet goed aanneem. Ze kent me naar haar zeggen wel in de rollen van vader en van kind. Als dit niet verandert in haar ogen, kan ze onze relatie niet voortzetten. Ik snap wel wat ze zegt, maar denk dat ze me als het ware niet ziet zoals ik ben. Op mijn werk word ik juist gewaardeerd in de rol van collega (met een zekere mate van gelijkwaardigheid). Het oordeel van mijn vrouw over mijn persoonlijkheid is wellicht dan ook al heel lang geleden gevormd, toen we nog geen kinderen hadden en zij vond dat we die wel zo snel mogelijk moesten krijgen, omdat onze relatie anders geen toekomst zou hebben. Ik ben in die tijd wel gegroeid als persoon. Er moeten stappen worden gezet in deze kwestie. Wat raden jullie me aan?
Bloemrijk
 
Berichten: 1
Geregistreerd op: zo 12 aug 2018, 07:49

Re: Persoonlijkheidsrollen matchen niet

door Team PsyNed » wo 14 nov 2018, 19:20

Beste Bloemrijk,

Goed dat je hebt besloten om je vraag bij ons neer te leggen, ik help je graag verder. Het lijkt me ontzettend lastig om te horen te krijgen dat je als vader een uitstekende rol vervult, maar dat je vrouw aangeeft dat dit in jouw rol als partner niet naar voren komt.

Uit je verhaal begrijp ik ook dat je jezelf niet volledig herkent in wat zij aangeeft. Natuurlijk is het wel zo dat je in de werksfeer een andere rol aanneemt dan in de privé sfeer. Dit zou kunnen verklaren waarom ze jouw ware ik niet ziet. Heb jij het idee dat je op werk dichter bij jezelf en je persoonlijkheid staat dan thuis? Mocht dit zo zijn, dan zou het een goed idee kunnen zijn om daar met iemand over te spreken.

Verder komt het op mij over alsof je vrouw je iets heeft medegedeeld, met de boodschap dat de relatie zo niet verder kan. Dit lijkt mij ontzettend lastig. Klopt dit? Of heeft ze jou wel wat tips en handvatten kunnen geven waar ze verandering in wil zien? Hoe dan ook lijkt het me verstandig om met een onafhankelijk persoon te spreken over deze kwestie. Je kan er voor kiezen om dit eerst individueel op te pakken, of om meteen met zijn tweetjes in relatietherapie te gaan. Dit laatste natuurlijk alleen als zij hier ook gemotiveerd voor is.

Mocht je hulp willen bij het zoeken naar de juiste psycholoog of relatietherapeut, dan kan je op www.psyned.nl kijken. Ook kan je contact opnemen met mijn collega's via 085-4014721, dan zullen ze met je mee kijken naar de best passende optie voor jou/jullie beiden.

Hopelijk heb ik je hiermee enigszins kunnen ondersteunen!

Met vriendelijke groet,

Lonneke
Team PsyNed
Psychologen Nederland (Psyned) helpt dagelijks mensen door heel Nederland met het vinden van de beste hulp. Wij willen psychologie uit de taboesfeer halen en normaliseren, zodat mensen openlijk aan hun eigen mentale weerbaarheid kunnen werken.
Avatar gebruiker
Team PsyNed
 
Berichten: 202
Geregistreerd op: do 28 jul 2016, 13:06


Keer terug naar Stel je relatie vraag aan onze relatie therapeut

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

NetJam - Web development