relatie probleem

In dit forum kun je rechtstreeks vragen stellen aan onze relatie therapeuten. Je krijgt binnen 1 werkdag antwoord.
Forum regels
We proberen je eerste vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Probeer deze vraag zo helder en duidelijk mogelijk te stellen. Alle therapeuten werken op geheel vrijwillige basis mee aan dit forum, zelf hebben ze drukke praktijken dus hou er rekening mee dat vervolgvragen mogelijk pas later of zelfs geen antwoord meer krijgen.

15 december 2016 - Belangrijk: dit forum is in beheer van Psychologen Nederland. Wij helpen graag zoveel mogelijk mensen met inzicht krijgen in hun psyche en gevoelens en delen daarom soms de antwoorden op de hulpvragen op dit forum via onze blog. Als je hier een vraag post kan het zijn dat jouw vraag - uiteraard anoniem - behandeld wordt op onze blog op psyned.nl.

relatie probleem

door aarondekorte » zo 09 sep 2018, 15:37

goedendag,

ik zit ergens mee in mijn relatie, ik heb een hele leuke vriendin waar ik echt gek op ben, maar er zit mijn echt iets dwars waar ik soms geen oog dicht van kan doen snachts, mijn vriendin wilt vaak uitgaan met haar vrienden en vriendinnen, en ik vertrouw er op dat zij niets doet bij andere jongens, maar ik heb hier veel moeite mee, ik ben bang dat er een jongen op haar afstapt en haar probeert te zoenen of aan haar lichaam gaat zitten env.


Dit spookt dan heel de avond door mijn hoofd heen en slaap ik niet, ik zit net zo lang te wachten totdat ik een appje van haar krijg dat alles is goed gegaan, ik ken haar inmiddels al vanaf april dit jaar en heb ook al aantal maanden met haar en ik ken haar uiteraard goed, en ik ben bang als er iets gebeurd dat zij dan makkelijk over te halen is op dat moment.

dus om kort samen te vatten ben ik super bang dat ik iets gebeurd en dat ik het uit moet maken, en ik wil ook lekker kunnen slapen dat is mijn doel hiermee want ik weet soms niet meer wat ik met doen, ik maak mij echt zorgen!!

groeten aaron de korte,
aarondekorte
 
Berichten: 1
Geregistreerd op: zo 09 sep 2018, 15:22

Re: relatie probleem

door Team PsyNed » ma 19 nov 2018, 10:43

Beste Aaron de Korte,

Heel goed dat je ons hebt geschreven op het moment dat je je zorgen maakte en daar niet van kon slapen! Ik kan mij goed voorstellen dat je je zorgen maakt. Het is nu alweer een tijdje geleden en het zou natuurlijk kunnen zijn dat de situatie is veranderd. Toch geef ik je nog graag een advies.

Voor mij klinkt het als dat er onzekerheid is over het vertrouwen van je vriendin wanneer zij uit gaat met haar vrienden en vriendinnen, en daarnaast speelt er misschien een gevoel van jaloezie wanneer anderen jongens het contact met haar zoeken. Ik merk op dat je heel veel om haar geeft en dit graag wilt uiten naar haar door haar te willen beschermen.

Wat ik heel goed van je vind is dat je deze vragen en zorgen die je hebt van je afschrijft. Dit kan ervoor zorgen dat je gedachten minder door je hoofd heen blijven gaan en je rustig kan gaan slapen. Misschien heb je in de tussentijd ook al met je vriendin gesproken over de zorgen die je hebt. Mocht dit niet zo zijn kun je daar altijd even over nadenken, het kan namelijk opluchten om dit met haar te delen en samen te kijken hoe het minder kan worden. Je zou dan voor jezelf kunnen nagaan waar de zorgen vandaan komen en hoe jij denkt minder ongerust te zijn.

Kan je hier iets mee? Ik hoop het wel! Mocht je er niet uitkomen, dan mag je mij bellen. Ik ben bereikbaar op het nummer 085 401 47 21. Ik kan dan ook met je meekijken naar een psycholoog waar je terecht zou kunnen om je vraag te bespreken.

Met vriendelijke groet,
Marijke
Team Psyned
Psychologen Nederland (Psyned) helpt dagelijks mensen door heel Nederland met het vinden van de beste hulp. Wij willen psychologie uit de taboesfeer halen en normaliseren, zodat mensen openlijk aan hun eigen mentale weerbaarheid kunnen werken.
Avatar gebruiker
Team PsyNed
 
Berichten: 218
Geregistreerd op: do 28 jul 2016, 13:06


Keer terug naar Stel je relatie vraag aan onze relatie therapeut

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron
NetJam - Web development