relatie

In dit forum kun je rechtstreeks vragen stellen aan onze relatie therapeuten. Je krijgt binnen 1 werkdag antwoord.
Forum regels
We proberen je eerste vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Probeer deze vraag zo helder en duidelijk mogelijk te stellen. Alle therapeuten werken op geheel vrijwillige basis mee aan dit forum, zelf hebben ze drukke praktijken dus hou er rekening mee dat vervolgvragen mogelijk pas later of zelfs geen antwoord meer krijgen.

15 december 2016 - Belangrijk: dit forum is in beheer van Psychologen Nederland. Wij helpen graag zoveel mogelijk mensen met inzicht krijgen in hun psyche en gevoelens en delen daarom soms de antwoorden op de hulpvragen op dit forum via onze blog. Als je hier een vraag post kan het zijn dat jouw vraag - uiteraard anoniem - behandeld wordt op onze blog op psyned.nl.

relatie

door Juliette321 » vr 23 feb 2018, 15:00

Hallo
Heb sinds bijna 3 jaar relatie met vriend.
Nu vindt mijn vriend het nodig om soms eens af te spreken met ex omdat hij vindt dat ze goed kunnen praten en om samen eens te lopen.
Ik heb daar op zich geen problemen mee, maar hij doet het altijd achter mijn rug, vertelt er niet over wanneer hij afspreekt omdat hij vindt dat het zijn prive is. Ik vind dat juist belangrijk dat je een open communicatie hebt.
Die ex is dan ook nog altijd verliefd op hem. Heb er geen goed gevoel bij.
Juliette321
 
Berichten: 1
Geregistreerd op: vr 23 feb 2018, 14:52

Re: relatie

door Team PsyNed » ma 12 maart 2018, 13:57

Beste Juliette,

Goed dat je schrijft. Uit je verhaal begrijp ik dat je vriend nog steeds contact heeft met zijn ex-vriendin, maar daar erg gesloten over is naar jou toe. Ik kan me voorstellen dat je niet zo goed weet hoe je daar mee om moet gaan, vooral ook als je te horen krijgt dat zijn ex-vriendin nog altijd gevoelens voor hem heeft.

Jij vindt het belangrijk dat jullie open met elkaar communiceren. Dat is zeker een belangrijk aspect binnen een relatie. Ik begrijp dat je je vriend hierover nog niet hebt gesproken. Mijn advies hierbij is om het gesprek met hem aan te gaan. In dit gesprek zou je kunnen vertellen wat het met je doet als hij met zijn ex-vriendin afspreekt zonder jou daar iets over te vertellen. Ook kan je vragen wat de reden is dat hij het niet met jou wil bespreken. Probeer het gesprek op een open en nieuwsgierige manier aan te gaan en wees vooral eerlijk over je gevoel.

Ik wens je veel succes.

Met vriendelijke groet,

Savannah
Team Psyned
Psychologen Nederland (Psyned) helpt dagelijks mensen door heel Nederland met het vinden van de beste hulp. Wij willen psychologie uit de taboesfeer halen en normaliseren, zodat mensen openlijk aan hun eigen mentale weerbaarheid kunnen werken.
Avatar gebruiker
Team PsyNed
 
Berichten: 218
Geregistreerd op: do 28 jul 2016, 13:06


Keer terug naar Stel je relatie vraag aan onze relatie therapeut

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten

cron
NetJam - Web development