relatieprobleem

In dit forum kun je rechtstreeks vragen stellen aan onze relatie therapeuten. Je krijgt binnen 1 werkdag antwoord.
Forum regels
We proberen je eerste vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Probeer deze vraag zo helder en duidelijk mogelijk te stellen. Alle therapeuten werken op geheel vrijwillige basis mee aan dit forum, zelf hebben ze drukke praktijken dus hou er rekening mee dat vervolgvragen mogelijk pas later of zelfs geen antwoord meer krijgen.

15 december 2016 - Belangrijk: dit forum is in beheer van Psychologen Nederland. Wij helpen graag zoveel mogelijk mensen met inzicht krijgen in hun psyche en gevoelens en delen daarom soms de antwoorden op de hulpvragen op dit forum via onze blog. Als je hier een vraag post kan het zijn dat jouw vraag - uiteraard anoniem - behandeld wordt op onze blog op psyned.nl.

relatieprobleem

door MaeWest » di 28 aug 2018, 10:36

Mijn man en ik zijn bijna 20 jaar samen. We zijn lang verliefd geweest en soms zijn we dat nog maar we zijn zooo uit elkaar gegroeid de laatste jaren. Ik twijfel al 15 jaar om uit elkaar te gaan maar dan ga ik hem toch missen. :roll:
Aangezien wij toendertijd op uiterlijk waren gevallen komt het nu wel eens hard aan als we elkaar zien. We hebben altijd wel iets aan te merken op elkaar. Er is geen respect meer. Hij houd erg vast aan bepaalde dingen die ik juist ouderwets vind en uit huis wil zien. Ons huis staat vol met troep en rommel waar hij geen afstand van wil doen.Ik word ons huis uitgejaagd. Hij gaat absoluut niet met de tijd mee...weigert smartphone...smarttv...blue tooth....loopt in ouderwetse kleding . Ik denk dat hij er niet mee om kan gaan en daarom dit weigert. Hij is gierig en ik ben voor gedeelte financieel afhankelijk van hem. Ik kan dus gewoon niet weg. De banen liggen met mijn leeftijd ook niet voor het oprapen. Ik hoop nog steeds dat het zo wordt als vroeger toen we verliefd waren. .....Dat hoop ik al heel lang en steeds komt het niet. Ik heb vaak zelfmedelijden. Dat het etenstijd is en ik wat later thuiskom van mijn werk en hij al klaar is met eten.......dat hij alleen iets voor zichzelf inschenkt................altijd het tegenovergestelde wil wat ik wil ( vakantie....meubels....) Dingen mij ontzegt ( ik wil al heel lang een hondje) (poes mag niet mee op bed) Pakt mij zelden of nooit spontaan vast, als ik dat doe blijft ie verstijfd staan. Als ik dit allemaal lees weet ik het antwoord toch al? Zo'n man heb ik nooit gewenst.
Ik mis humor. Hij is stil blijven staan in de sixtees. Ik ga wel met mijn tijd mee. Komt dit ooit nog goed? Wel naar relatietherapeut geweest....daar loog hij. Dan houdt het op.
MaeWest
 
Berichten: 1
Geregistreerd op: di 28 aug 2018, 10:19

Re: relatieprobleem

door jamesjohn » di 18 sep 2018, 09:02

Hey,

I am currently in a relationship for 1.5 years. Unfortunately we started with a false start. He was in a divorce. At the beginning of the relationship, he constantly compared me with his ex-wife. This led to many discussions and quarrels. We have been fighting every week for a while now. According to him, that is always up to me, given my traumatic youth. I feel that we speak two different languages ​​where I can not express myself. This makes me feel very lonely and sometimes dejected. I notice myself that I often use the push and pull 'technique'. I do not do this on purpose but I notice that stuck in the relationship. He has said several times that this is normal, has quarrels. I must stay in the relationship. I do not know what to do anymore.
Get Today Match Prediction Ball By Ball PSL 2018 T20 Live Cricket score, Today Match Toss jackpot Predictions Who Will Win, Live Cricket Match Scorecard Auto refresh Update and Cricket Match Prediction.
jamesjohn
 
Berichten: 1
Geregistreerd op: di 18 sep 2018, 08:59

Re: relatieprobleem

door Team PsyNed » wo 07 nov 2018, 18:46

Hoi,

Wat vervelend om te horen dat je al 15 jaar lang twijfelt, maar het toch erg lastig vindt om de relatie te beëindigen. Ook omdat jullie zo verliefd waren en je toch bang bent hem erg te gaan missen. Zijn er op dit moment ook nog veel leuke momenten die jullie samen delen? Of is het op dit moment vooral strijd en geen respect meer hebben voor elkaar?

Ook erg jammer dat de relatietherapie niet heeft geholpen. Het zou natuurlijk kunnen zijn dat jouw partner zelf helemaal niet twijfelt aan de relatie en hierin wel gelukkig is. Als hij het gewoon prima vindt hoe de dingen gaan, zou hij natuurlijk minder gemotiveerd kunnen zijn om te veranderen. Heb je hier wel eens met hem over gesproken?

Ook wel frustrerend dat jullie dus niet helemaal op een lijn staan met dingen als een hond nemen, vakanties en dergelijke. Ik kan me voorstellen dat als dit soort dingen zich opstapelen, dat voor veel irritaties kan leiden. Het lijkt alsof jullie bepaalde dingen wel heel anders doen en toch wel echt anders in het leven staan.

Als het alleen de angst is voor financiën en dergelijke wat je tegen houdt om deze relatie te beëindigen, dan is dat natuurlijk geen goed teken. Maar als je merkt dat je toch echt nog veel van hem houdt en er nog wel iets zit tussen jullie waarvoor je wil vechten, dan zou ik het zeker nog niet opgeven. In beide gevallen kan het erg fijn zijn om hier eens zelf met een psycholoog over te gaan praten. Om even een steun in de rug te hebben en uit te zoeken wat je zelf wil in het leven en hoe jij op jezelf kan staan. Een psycholoog kan je ook helpen om te kijken hoe je de communicatie tussen jou en je partner kan verbeteren en hoe je het gesprek met hem aan kan gaan om hier uit te komen.

Als je het fijn zou vinden om hier met een psycholoog over te praten kan je mij altijd bellen op het volgende nummer: 085 401 47 21. Ik kan je verder helpen met het vinden van een passende psycholoog.

Ik wens je heel veel succes!

Met vriendelijke groet,

Muriel
Team Psyned
Psychologen Nederland (Psyned) helpt dagelijks mensen door heel Nederland met het vinden van de beste hulp. Wij willen psychologie uit de taboesfeer halen en normaliseren, zodat mensen openlijk aan hun eigen mentale weerbaarheid kunnen werken.
Avatar gebruiker
Team PsyNed
 
Berichten: 211
Geregistreerd op: do 28 jul 2016, 13:06


Keer terug naar Stel je relatie vraag aan onze relatie therapeut

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Exabot [Bot], Google [Bot] en 8 gasten

NetJam - Web development