Relatieproblemen blijven zichzelf herhalen

In dit forum kun je rechtstreeks vragen stellen aan onze relatie therapeuten. Je krijgt binnen 1 werkdag antwoord.
Forum regels
We proberen je eerste vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Probeer deze vraag zo helder en duidelijk mogelijk te stellen. Alle therapeuten werken op geheel vrijwillige basis mee aan dit forum, zelf hebben ze drukke praktijken dus hou er rekening mee dat vervolgvragen mogelijk pas later of zelfs geen antwoord meer krijgen.

15 december 2016 - Belangrijk: dit forum is in beheer van Psychologen Nederland. Wij helpen graag zoveel mogelijk mensen met inzicht krijgen in hun psyche en gevoelens en delen daarom soms de antwoorden op de hulpvragen op dit forum via onze blog. Als je hier een vraag post kan het zijn dat jouw vraag - uiteraard anoniem - behandeld wordt op onze blog op psyned.nl.

Relatieproblemen blijven zichzelf herhalen

door Jwz » zo 25 maart 2018, 13:16

Ik ben een 28 jarige vrouw. Sinds januari 2013 heb ik een relatie met een lieve bijzondere jongen. Bijzonder omdat hij erg diep opgaat in zijn hobby's en interesses, super intelligent en handig is. Daardoor op het emotioneel vlak minder ontwikkelt, in ruzies of vragen naar advies draait hij vaak terug naar het praktische en worden alle koeien uit de sloot gehaald.

Dat ik begon aan deze relatie was ik in een verslaving, dit was al een jaar of 8 aan de gang en is ergens in het tweede jaar van onze relatie boven water gekomen, ik ben in therapie gegaan omdat ik mede dankzij deze jongen eindelijk de kracht had om aan mijzelf te werken en ben nu sinds 07-2015 clean en vrij van drank en drugs.

Het is dus nooit echt over rozen gegaan maar hoe het ook liep wij zijn er uit gekomen. Nadat ik in therapie was ben ik keihard met mijzelf aan het werk gegaan, naast dat ik de alcohol en de drugs uit mijn leven heb verbannen ben ik sinds twee jaar ook een bbl-student en heb ik een 32-urige baan naast een dag school in de week. Ik werk in de zorg bij een instelling voor mensen met epilepsie en een handicap (vaak meervoudig.)

Toen ik in mijn verslaving zat had ik vaak of geen werk of korte contracten bij uitzendbureau's, ik werkte toen in de horeca. Naast mijn werk nam ik toen het huishouden op mij omdat ik de gene was met de meeste vrije tijd.

We wonen nu met zijn 2e in een leuk recreatiehuisje, mijn vriend werk onderhand voor zichzelf waardoor hij zijn hobby's beter met zijn werk kan combineren en vaak geld kan verdienen door het uitoefenen van zijn hobby's. Klinkt allemaal dus super mooi, we houden heel veel van elkaar, hebben beiden ons eigen leven maar het loopt alsnog helemaal niet.

De grootste problemen die er spelen zijn dat mijn vriend heel vaak heel erg afwezig is doordat hij in zijn hoofd constant bezig is met grote technische vraagstukken. We hebben doordat ik wisseldiensten werk en zijn klussen vaak overdag zijn vaak weinig tijd samen en als we dan tijd samen hebben is hij vaak alsnog erg druk in zijn hoofd met alle dingen die hij wil maken en ontwikkelen. Dit is een issue die we vanaf het begin van de relatie ervaren. Hij vind dat ik hem teveel claim en ik vind dat hij de tijd samen en dan ook echt aandacht investeren te onbelangrijk vind. Wij hebben hier erg vaak overgepraat en ruzie gemaakt maar eigenlijk komen we hierin nooit verder.

Daarnaast heb ik door gebeurtenissen in het verleden enorme verlatingsangst, toen ik in therapie was heb ik hieraan gewerkt en het leek even wat beter te gaan maar momenteel speelt die heel erg vaak en veel op. Ik ben erg onzeker over mijzelf en ergens overtuigd dat mijn vriend uiteindelijk bij mij weg zal gaan. Dit uit zich in dat ik vaak erg boos/verdrietig reageer als mijn vriend naar zijn vrienden gaat, of een nachtje weg is, of ik heb het idee dat hij negatief over mij praat. Ook dit leidt dan tot ruzies.

Ruzies bij ons beginnen vaak met mijn irritatie die ik uit over bepaald gedrag (voornamelijk desinteresse, slecht of niet plannen waardoor als ik 6 dagen per week aan het werk ben hij net een klus heeft op die dag dat ik vrij ben) waarna mijn vriend vaak gaat razen over alle eigenschappen aan mij (voornamelijk degene die ik hierboven beschreef) waar hij niet tegen kan en dat ik door mijn gedrag die angst aan het waarmaken ben en hij uiteindelijk hierdoor bij mij weg zal gaan omdat hij volgens hem in mijn ogen toch nooit iets goed kan doen (als ik onzekerheden of irritaties uit eindigt dit dus vaak in dreigementen van zijn kant waarna ik dichtsla door mijn angst en alleen maar kan huilen wat hij dus heel vervelend vind en vervolgens zijn we geen centimeter opgeschoten in een oplossing).

Daarnaast hebben we beide een kinderwens, alleen wilt hij dit pas over een jaar of 10 en ben ik een 28 jarige vrouw met klapperende eierstokken en al begrijp ik rationeel gezien dat in deze relatie en situatie geen kinderen passen heb ik hier wel verlangen naar en vraag ik mij af hoe zinvol het is om door te gaan met deze relatie.

Anderzijds, ik houdt zielsveel van deze jongen, ik ben nog nooit zo gek op iemand geweest en we hebben het ook heel vaak heel erg leuk, passen goed bij elkaar en zorgen goed voor elkaar. Als ik ooit kinderen mag krijgen wil ik dit met niemand anders dan hem.

Wat kunnen wij beter doen?
Jwz
 
Berichten: 2
Geregistreerd op: zo 25 maart 2018, 12:55

Re: Relatieproblemen blijven zichzelf herhalen

door Jwz » za 14 apr 2018, 19:41

Hoi ik wacht nog steeds heel erg op een antwoord.
Helaas blijven de probemen zich voordoen en ik zou heel graag advies krijgen hierbij
Jwz
 
Berichten: 2
Geregistreerd op: zo 25 maart 2018, 12:55

Re: Relatieproblemen blijven zichzelf herhalen

door Team PsyNed » ma 23 apr 2018, 13:14

Beste Jwz,

Dank voor je bericht, wat goed dat je zo open kan praten over de hele situatie. Als ik je verhaal zo lees lijkt het alsof je al een hoop hebt meegemaakt, maar wat ontzettend knap dat je op dit moment al voor een lange tijd clean bent.

Uit je verhaal begrijp ik dat je erg blij bent met je vriend maar dat het niet altijd even lekker loopt tussen jullie. Jullie doen het beiden erg goed op persoonlijk vlak maar denken over sommige dingen niet helemaal hetzelfde. Je geeft aan dat jouw vriend vaak afwezig is doordat hij met zijn gedachten vaak bij zijn werk zit. Ik kan me voorstellen dat jou dit geen fijn gevoel geeft en je graag wil dat hij zijn aandacht soms wat vaker aan jou geeft. Aan de andere kant voelt hij dit juist alsof je hem claimt, terwijl dit niet jouw bedoeling is.

Je geeft aan dat jullie hier al vaak over gepraat hebben maar dat deze gesprekken uiteindelijk nergens toe leiden; het probleem wordt niet opgelost. Fijn om te lezen dat jullie met elkaar praten, maar ik kan me voorstellen dat het alleen maar tot frustraties leidt als jullie niet verder komen. In jullie geval kan het een goed idee zijn om hier een extern persoon bij te betrekken die jullie wat meer inzichten in elkaar kan geven. Relatietherapie kan er toe leiden elkaar beter te kunnen leren begrijpen, als ik het goed begrijp is dit voor jullie belangrijk.

Daarnaast geef je aan dat jullie beiden een kinderwens hebben, maar hier allebei anders in staan wat betreft wanneer jullie dit zouden willen. Ook dit is iets waar een relatietherapeut jullie in kan begeleiden/ondersteunen. Ik kan me namelijk goed voorstellen dat dit een onderwerp is waar je samen lastig uit zou kunnen komen.

Als dit iets is waar jullie beiden interesse in zouden hebben, kun je even contact opnemen met Psychologen Nederland. Wij kunnen jullie helpen bij het vinden van een geschikte therapeut!

Ik wil jullie veel succes wensen.

Groetjes,

Renée
Psychologen Nederland (Psyned) helpt dagelijks mensen door heel Nederland met het vinden van de beste hulp. Wij willen psychologie uit de taboesfeer halen en normaliseren, zodat mensen openlijk aan hun eigen mentale weerbaarheid kunnen werken.
Avatar gebruiker
Team PsyNed
 
Berichten: 211
Geregistreerd op: do 28 jul 2016, 13:06


Keer terug naar Stel je relatie vraag aan onze relatie therapeut

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten

NetJam - Web development