ten einde raad

In dit forum kun je rechtstreeks vragen stellen aan onze relatie therapeuten. Je krijgt binnen 1 werkdag antwoord.
Forum regels
We proberen je eerste vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Probeer deze vraag zo helder en duidelijk mogelijk te stellen. Alle therapeuten werken op geheel vrijwillige basis mee aan dit forum, zelf hebben ze drukke praktijken dus hou er rekening mee dat vervolgvragen mogelijk pas later of zelfs geen antwoord meer krijgen.

15 december 2016 - Belangrijk: dit forum is in beheer van Psychologen Nederland. Wij helpen graag zoveel mogelijk mensen met inzicht krijgen in hun psyche en gevoelens en delen daarom soms de antwoorden op de hulpvragen op dit forum via onze blog. Als je hier een vraag post kan het zijn dat jouw vraag - uiteraard anoniem - behandeld wordt op onze blog op psyned.nl.

ten einde raad

door Ccxstar » do 28 maart 2019, 10:34

Hallo iedereen,

Ik schrijf dit blog om eventjes mijn verhaal te kunnen doen aan personen die niet te dicht bij mij staan.
Ik kreeg in september 2018 een relatie met een man uit mijn vriendengroep. We zijn een hechte vriendengroep van 12 personen en ieder individu komt onderling zeer goed met elkaar overeen. Nu had ik 2 weken verkering met die man als men vader kwam te sterven in een arbeidsongeval. Deze plotse onverwachtse gebeurtenis bezorgde mij heel wat stress en ik stelde mijn vriend voor de keuze of hij verder wou met mij in een relatie of niet. Ik wist immers dat hij ook gevolgen zou dragen van mijn emotionele instabiliteit vanwege het verlies van mijn vader. Hij koos ervoor verder met mij te gaan.

Echter tot vorige week donderdag hadden we wekelijks ruzie over mijn emotionele uitbarstingen en over jaloezie binnenin de vriendengroep. Hij vond bijvoorbeeld dat ik te close was met zijn beste vriend. Ik kon met mijn emoties daarnaast ook niet de baas en ik werkte dit op hem uit waardoor hij er vaak gekwetst uitkwam. We konden wel praten en deden dit zeer vaak maar er kwam geen verandering in de frequenties van de ruzies & de oplossingen die we bespraken die paste ik vaak niet toe. Ik wou wel werken aan de relatie maar ik had de moed niet meer op een gegeven moment, ik liet het maar slabakken. Ik had te veel gehad op korte tijd en trok het niet langer meer, ik kwetst ook vaak mezelf door te hoge verwachtingen van hem te hebben. Bijvoorbeeld dat als ik het moeilijk had, ik verwachte dat hij er altijd voor mij zou zijn.. Dit kon natuurlijk niet altijd en ik verweet hem dit vaak als hij er niet voor mij was.

Daarbij kwam ook nog eens extra stress door het werk op mijn schouders, ik werk als verpleegster. De hoge werkdruk speelde mij vaak parten en soms kwam ik thuis na het werk en had ik veel tijd voor mezelf nodig waardoor ik dit ook op mijn vriend uitwerkte. Onbewust werkte ik alle stress en emoties op hem uit tot hij eronder door ging.. Hij kon me niet meer steunen op de momenten dat ik het nodig had, desondanks dat ik veel alleen probeerde op te vangen. Ik heb hem zo erg gekwetst met bepaalde uitspraken (zoals bijvoorbeeld dat ik het niet hoefde te zien) waardoor hij mij vaak negeerde en afstand inbouwde. We hebben een relatie gehad die veel meegemaakt heeft en ik mag gerust zeggen dat het iets speciaals was wat we hadden. Zo denkt hij er ook over ondanks de kortdurende periode.

Hij maakte het vorige week donderdag uit, definitief en hij gaf meermaals aan dat het een beredendeerde keuze is. Echter heb ik nog nooit iemand zo graag gezien en weet ik momenteel met mezelf geen blijf meer. Ik kreeg op het werk te horen dat ik mijn ontslag krijg, mijn vader is gestorven is, de mindere band met mijn moeder en dat in combinatie met het verliezen van mijn vriend, dat kan ik helemaal niet aan. Ik heb dan besloten om psychologische hulp in te schakelen want op deze manier is het niet draaglijk. Alle personen om me heen zeggen mij dat ik een enorm sterke vrouw ben, dat ik steeds positief in het leven sta en met de situatie op een positieve manier omga. Maar het verlies van mijn inmiddels ex-vriend kan ik niet vatten. Ik zou het zo graag terug willen op voorwaarde dat ik aan mezelf werk zodat het voor hem wel een stabiele relatie wordt. Ik heb aangegeven dat ik dit wil doen, maar hij reageert niet of weigert. Mijn vrienden zeggen allemaal dat ik hem de tijd en de rust moet gunnen zodat we alles allemaal eens op een rijtje kunnen zetten maar hij geeft aan dat zijn keuze definitief is.
Ik weet niet meer wat ik moet doen momenteel, ik ben echt gewoon ten einde raad. Dus ik wou jullie vragen, heeft er iemand raad?

Veel liefs, E
Ccxstar
 
Berichten: 1
Geregistreerd op: do 28 maart 2019, 00:26

Re: ten einde raad

door Team PsyNed » wo 17 apr 2019, 09:26

Beste Ccxtar,

Wat heb jij in korte periode veel meegemaakt. Ik kan me voorstellen dat dat even lastig te bevatten is allemaal. Het is ook niet niks! Ik snap dat er veel emoties los komen op dit moment, dat is ook helemaal niet gek.

Je geeft aan dat je met je inmiddels ex vriend veel ruzies had. Je had veel emotionele uitbarstingen, waarmee je hem erg kwetste. Gelukkig konden jullie veel praten over de ruzies die jullie hadden, helaas leverde dit niks op. Jullie bespraken oplossingen, die je niet in de praktijk toepaste. Waar lag dit aan?

Het is lastig om hoge verwachtingen te hebben van jezelf. De enige die daar last van heeft ben jij, omdat je vaak niet tevreden bent over bepaalde dingen. Wat jij over hebt voor je partner, verwacht je natuurlijk ook terug. Wanneer jouw partner dit niet kan waarmaken, kan dit erg teleurstellend voor je zijn. Zeker ook omdat je een drukke baan hebt, wat fysiek en mentaal erg zwaar is. Ik kan me voorstellen dat je een uitlaatklep nodig hebt. Soms is het lastig wanneer dit niet bij de persoon kan zijn, waar je elke dag bij thuis komt.

Je hebt een keuze gemaakt om niet door te gaan met de relatie. Hierna heb je eigenlijk alleen maar tegenslagen gehad, zoals het ontslag wat je hebt ontvangen. Dit is voor jou als persoon dus een hele lastige emotionele achtbaan. Ik begrijp dan ook dat het moeilijk is als je niet een stabiele factor hebt in je leven. Je hebt aan je ex vriend al gevraagd of hij weer een relatie zou willen, maar hij heeft hier niet op gereageerd. Probeer hem de tijd te geven om alles op een rijtje te kunnen zetten en even te kijken wat hij nou eigenlijk wil. Ik snap dat het op dit moment lastig is om hem los te laten, maar dat is voor nu wel het handigste.

Doordat je veel verschillende dingen hebt meegemaakt in korte tijd, kan het je zeker helpen om eens langs te gaan bij een psycholoog. Een psycholoog kan je helpen om de gebeurtenissen allemaal op een rijtje te zetten en het een plekje te kunnen geven. Het kan fijn zijn om iemand te hebben waar je op terug kan vallen. Neem eens een kijkje op www.psyned.nl of bel me op 085 401 47 21. Ik wil je graag helpen om te kijken welke psycholoog in jouw omgeving je het beste kan helpen.

Heel veel sterkte in deze situatie!

Hartelijke groet,
Team PsyNed
Melissa
Psychologen Nederland (Psyned) helpt dagelijks mensen door heel Nederland met het vinden van de beste hulp. Wij willen psychologie uit de taboesfeer halen en normaliseren, zodat mensen openlijk aan hun eigen mentale weerbaarheid kunnen werken.
Avatar gebruiker
Team PsyNed
 
Berichten: 218
Geregistreerd op: do 28 jul 2016, 13:06


Keer terug naar Stel je relatie vraag aan onze relatie therapeut

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 7 gasten

cron
NetJam - Web development