Twijfels relatie

In dit forum kun je rechtstreeks vragen stellen aan onze relatie therapeuten. Je krijgt binnen 1 werkdag antwoord.
Forum regels
We proberen je eerste vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Probeer deze vraag zo helder en duidelijk mogelijk te stellen. Alle therapeuten werken op geheel vrijwillige basis mee aan dit forum, zelf hebben ze drukke praktijken dus hou er rekening mee dat vervolgvragen mogelijk pas later of zelfs geen antwoord meer krijgen.

15 december 2016 - Belangrijk: dit forum is in beheer van Psychologen Nederland. Wij helpen graag zoveel mogelijk mensen met inzicht krijgen in hun psyche en gevoelens en delen daarom soms de antwoorden op de hulpvragen op dit forum via onze blog. Als je hier een vraag post kan het zijn dat jouw vraag - uiteraard anoniem - behandeld wordt op onze blog op psyned.nl.

Twijfels relatie

door Belleke » di 25 sep 2018, 11:05

Hallo,

Ik ben momenteel vier jaar samen met mijn vriend. Probleem is dat ik zes weken geleden iemand nieuw heb leren kennen. Ik voel mij al een tijdje niet goed in mijn huidige relatie en heb dit ook al gezegd. Hij had beloofd om er aan te werken en heeft ook wel een beetje moeite gedaan maar ik weet niet of dit voldoende is. Ik twijfel enorm wat ik nu moet doen. Ik wil een relatie van vier jaar natuurlijk ook niet zomaar wegsmijten maar momenteel voel ik mij veel beter bij die nieuwe persoon. Hij geeft mij alles wat ik mis in mijn huidige relatie.

Bij mijn huidige relatie is er niet veel passie meer. Hij ziet mij nog wel heel graag en wil samen met mij een toekomst uitbouwen. Ik daarentegen heb momenteel meer vriendschappelijke gevoelens voor hem en daardoor twijfel ik enorm wat ik moet doen. Ik heb hem daar ook al over aangesproken en toen hebben we een goed gesprek gehad. Hij zei dat hij er aan wou werken omdat hij mij niet kwijt wou maar superveel heb ik daar niet van gemerkt. Het probleem in deze relatie is dat hij enorm veel tijd steekt in zijn hobby samen met zijn nonkel. Als ik eens iets vraag om met zn tweetjes te doen gaat zijn hobby en nonkel bijna altijd voor. Als ik dan al eens iets kan regelen om met zn tweetjes te doen en zijn nonkel zegt 'we gaan dit of dat doen' dan gaat mijn vriend ook dat doen en wordt onze activiteit geschrapt. Wat nog een probleem vormt is dat mijn vriend mij voor het minste afsnauwt of mijn neus afbijt, ik ben dit zo beu. Ook hier hebben we het over gehad en ook hier ging hij aan werken. Het is wel iets beter geworden maar het kan nog beter. Ik mis ook gewoon aandacht in mijn relatie. Ik knuffel enorm graag terwijl mijn vriend dat niet zo graag doet en mij daar ook attent op maakt als ik te veel knuffels wil. Het gevolg van dit alles is dat ik nu momenteel enkel nog vriendschappelijke gevoelens heb voor hem. Ik kan het dan ook niet verdragen als hij mij wil kussen of seks wil hebben. Ik probeer dit altijd te vermijden. Misschien heb ik te lang gewacht om mijn gevoelens aan mijn vriend te vertellen ik weet het niet. Ik zit namelijk al maanden met deze gevoelens en twijfel. Wat mij ook nog stoort is dat hij altijd aan het werk is in het weekend, ofwel aan zijn boot ofwel thuis, terwijl ik in het weekend leuke en ontspannende dingen wil doen met twee.

Bij de nieuwe persoon die ik heb leren kennen voel ik mij echt enorm gelukkig. Ik weet ook wel dat dat verliefdheid is en dat dit blind maakt. Maar hij geeft me de aandacht die ik mis, is er altijd voor mij, maakt tijd vrij voor mij, we doen leuke dingen samen. Ik heb overlaatst ook zijn ouders en familie al leren kennen en voel mij hier heel goed bij. Hij is echt een levensgenieter net zoals ik. Hij doet dezelfde dingen graag als ik, hij heeft hetzelfde toekomstbeeld als ik, is een echte familieman, is echt superlief voor mij en is ook heel aantrekkelijk. Eigenlijk is hij echt mijn droomman. Het enige probleem is dat ik hem nog maar zes weken ken en ik niet weet of dit voldoende is om een relatie van vier jaar op te geven waarin ik momenteel ongelukkig ben.

Ik heb dit weekend dan ook een week pauze gevraagd in onze relatie om eens goed na te kunnen denken. Was dit een goed idee? Wat moet ik doen?

Alvast bedankt
Belleke
 
Berichten: 1
Geregistreerd op: di 25 sep 2018, 07:00

Re: Twijfels relatie

door Team PsyNed » wo 14 nov 2018, 19:25

Hoi Belleke,

Wat een lastige situatie. Als je het zo beschrijft lijkt het alsof je los van de andere man die je hebt ontmoet, problemen ondervindt in je huidige relatie. Ik kan mij heel goed voorstellen dat je het gevoel hebt te weinig aandacht te krijgen van je huidige vriend, omdat hij veel bezig is met zijn hobby en nonkel. Ook op andere aspecten lijken jullie niet helemaal op 1 lijn te zitten, jij houdt veel van knuffelen, lekker ontspannen in het weekend en dingen samen doen en hij vindt het knuffelen soms wat te veel en werkt veel of is met zijn hobby bezig. Tegelijkertijd hebben jullie waarschijnlijk ook veel mooie momenten samen meegemaakt in die 4 jaar samen, en kan ik mij goed voorstellen dat je dat niet zomaar op wilt geven.

Het is natuurlijk heel fijn om aandacht te krijgen en gezien te worden, dit is iets wat je lijkt te missen in je huidige relatie. Ik vind het dan ook niet gek dat je dit als zo'n contrast ervaart met de nieuwe man die je hebt ontmoet. Blijkbaar heb je die aandacht heel erg gemist en vind je die nu via die nieuwe man weer terug. Aan de andere kant heb je ook gelijk dat je hem nog maar net kent en dat dit ook de fase van verliefdheid is. Deze fase heb je ogenschijnlijk ook met je huidige partner meegemaakt, wellicht een periode waarin je veel meer aandacht kreeg van hem en waarbij jullie veel leuke dingen deden samen.

Ik zou heel goed bij je zelf na gaan of er nog veel liefde zit tussen jou en je huidige vriend. Als dit het geval is, is dit zeker de moeite waard om daar voor te vechten. Vooral als hij aangeeft te willen veranderen en hier aan te willen werken. Maar als je het gevoel hebt dat hij niet super zijn best doet en er niet veel veranderd, is het natuurlijk ook belangrijk om bij je zelf na te gaan wat jij belangrijk vindt in een relatie, en hierbij ook voor jezelf op te komen als dit niet de manier is waarop jij een relatie wilt voortzetten.

Kortom je kan je huidige relatie van 4 jaar zeker nog een kans geven, al helemaal als jullie nog wel van elkaar houden. Maar merk je dat er weinig tot geen vooruitgang is dan zou ik zeker, los gezien van de man die je hebt ontmoet, nagaan wat jij wil in een relatie en of je het op deze manier wilt voortzetten.

Ik wens je heel veel succes met alles. Als je het fijn vindt om hier ook nog even met een psycholoog over te praten, kan je mij altijd bellen voor het maken van en afspraak. Op nummer: 085 401 47 21

Met vriendelijke groet,

Muriel
Psyned Team
Psychologen Nederland (Psyned) helpt dagelijks mensen door heel Nederland met het vinden van de beste hulp. Wij willen psychologie uit de taboesfeer halen en normaliseren, zodat mensen openlijk aan hun eigen mentale weerbaarheid kunnen werken.
Avatar gebruiker
Team PsyNed
 
Berichten: 218
Geregistreerd op: do 28 jul 2016, 13:06


Keer terug naar Stel je relatie vraag aan onze relatie therapeut

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 7 gasten

NetJam - Web development