Verliefdheid weg in een paar dagen...

In dit forum kun je rechtstreeks vragen stellen aan onze relatie therapeuten. Je krijgt binnen 1 werkdag antwoord.
Forum regels
We proberen je eerste vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Probeer deze vraag zo helder en duidelijk mogelijk te stellen. Alle therapeuten werken op geheel vrijwillige basis mee aan dit forum, zelf hebben ze drukke praktijken dus hou er rekening mee dat vervolgvragen mogelijk pas later of zelfs geen antwoord meer krijgen.

15 december 2016 - Belangrijk: dit forum is in beheer van Psychologen Nederland. Wij helpen graag zoveel mogelijk mensen met inzicht krijgen in hun psyche en gevoelens en delen daarom soms de antwoorden op de hulpvragen op dit forum via onze blog. Als je hier een vraag post kan het zijn dat jouw vraag - uiteraard anoniem - behandeld wordt op onze blog op psyned.nl.

Verliefdheid weg in een paar dagen...

door Marco-1979 » vr 14 sep 2018, 16:18

Hallo,

Ik probeer het volgende te begrijpen, vandaar dat ik hier een bericht plaats.

Ik heb een paar maanden geleden een leuke vrouw leren kennen. Ikzelf ben gescheiden sinds een jaar nu, en zij bleek in scheiding te liggen. We hadden een goede klik, en bespreken eigenlijk alles met elkaar vanaf dag 1.
Wel spraken we af dat we niet meer dan vriendschap wilden hebben. En zo bleef ht ook de eerste maanden. Vorige maand begonnen er echter bij ons beide gevoelens te komen voor elkaar. Zodanig dat ze een week bij mij op mijn vakantieadres is overgekomen. Heel leuk en gezellig, terug van vakantie ook uitgesproken dat we beide verliefd zijn, en we keken steeds de uren weg totdat we elkaar weer kunnen zien.

En dan ineens afgelopen zondag, ze gaf aan dat het allemaal botst. Ze zit nog in een scheiding, en haar verstand zegt dat ze niet mag genieten. Dit terwijl ze wel aangeeft graag bij mij te zijn en graag vastgehouden wordt en blijft slapen.
De rest van de week hebben we elkaar niet gezien, en merk nu dat ze steeds afstandelijker wordt.

Ze zegt dat ze haar gevoelens niet bewust uitschakeld. Ik ben bang dat dit onbewust gaat en een soort van zelfbescherming is van het lichaam...

Niet echt een vraag, maar ik zou wel graag een reactie krijgen hierop, omdat het bij mij ook botst. Aangeven dat de verliefdheid minder en minder wordt, maar wel wil ze graag bij mij zijn...

Ik wacht een reactie af...
Marco-1979
 
Berichten: 1
Geregistreerd op: vr 14 sep 2018, 16:08

Re: Verliefdheid weg in een paar dagen...

door Team PsyNed » ma 19 nov 2018, 10:42

Beste Marco-1979,

Ik snap dat het lastig is hoe je moet om gaan met de omschreven situatie. Goed dat je hier over contact met ons opneemt!
Ik kan me voorstellen dat het moeilijk te begrijpen voor je is als je een hele leuke periode met haar hebt gehad, zij nu ineens aangeeft niet meer verliefd te zijn.

Het kan ook allemaal een beetje te veel zijn voor deze vrouw, zéker omdat ze nog in scheiding zit. Een scheiding alleen al kan veel emoties losmaken. Het is soms lastig om met al deze emoties om te gaan.
Het is inderdaad wat je al aan geeft misschien een onbewust proces om zichzelf te beschermen. Probeer haar hier ook de tijd voor te geven. Ze wil graag bij je zijn, probeer het rustig aan te doen voor haar.
Op deze manier kan zij misschien geleidelijk haar emoties plaatsen en ruimte maken voor nieuwe gevoelens.

Het is goed om in gesprek te gaan met haar over hoe deze situatie voor jou voelt. Het is voor jou ook een lastige situatie, dus dit kan je ook aangeven. Mocht het zo zijn dat je behoefte voelt om er met iemand anders over te praten, kan je altijd even een kijkje nemen op www.psyned.nl. Daar staan al onze psychologen en misschien vind je het prettig om met één van hun over je situatie te sparren.

Ik wens je heel veel succes!

Hartelijke groet,
Team PsyNed (Melissa)
Psychologen Nederland (Psyned) helpt dagelijks mensen door heel Nederland met het vinden van de beste hulp. Wij willen psychologie uit de taboesfeer halen en normaliseren, zodat mensen openlijk aan hun eigen mentale weerbaarheid kunnen werken.
Avatar gebruiker
Team PsyNed
 
Berichten: 211
Geregistreerd op: do 28 jul 2016, 13:06


Keer terug naar Stel je relatie vraag aan onze relatie therapeut

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Exabot [Bot], Google [Bot] en 8 gasten

NetJam - Web development