Vertrouwnscrisis

In dit forum kun je rechtstreeks vragen stellen aan onze relatie therapeuten. Je krijgt binnen 1 werkdag antwoord.
Forum regels
We proberen je eerste vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Probeer deze vraag zo helder en duidelijk mogelijk te stellen. Alle therapeuten werken op geheel vrijwillige basis mee aan dit forum, zelf hebben ze drukke praktijken dus hou er rekening mee dat vervolgvragen mogelijk pas later of zelfs geen antwoord meer krijgen.

15 december 2016 - Belangrijk: dit forum is in beheer van Psychologen Nederland. Wij helpen graag zoveel mogelijk mensen met inzicht krijgen in hun psyche en gevoelens en delen daarom soms de antwoorden op de hulpvragen op dit forum via onze blog. Als je hier een vraag post kan het zijn dat jouw vraag - uiteraard anoniem - behandeld wordt op onze blog op psyned.nl.

Vertrouwnscrisis

door mstch » di 11 sep 2018, 07:46

Mijn relatie is in een vertrouwenscrisis geraakt nadat ik heb enkele keren haar gangen ben nagegaan en daarmee uiteindelijk voor een 2e keer meer betrapt werd.

Nu slaap ik in een andere kamer, maar leven we wel nog samen vwb de opvoeding van de kinderen (5+10jr). Ook doen we nog heel veel samen want er is nog heel veel verbondenheid. Echter van intimiteit is geen sprake meer. Ze geeft aan dat ze niet meer verlangt naar me en dat ze misschien wel naar iemand anders verlangt.

Ik merk wel dat ze veel toekomstplannen maakt, toekomstplannen die alleen zouden kunnen indien we samen blijven.

Het is nu al een maand zo. Ik ben hulp gaan zoeken, maar het zorgsysteem in NL is een ramp. Psychotherapeuten zijn er genoeg, maar ik zoek bepaalde disciplines, dan zijn die er wel, maar dan hebben ze weer geen contracten met mijn zorgverzekeraar...
Maar goed, naast dat ben ik naar een energetisch therapeute gegaan en ik maak sprongen op het persoonlijk vlak. Iets wat mijn partner een half jaar eerder al ingezet had en ook bij haar was duidelijk persoonlijke groei merkbaar.

Ik wil er graag samen aan werken, maar zij geeft aan (nog) niet open te staan voor relatietherapie. Zelf heb ik moeite met de losse eindjes. Ik weet wat ik wil en dat is samen verder, we hadden/hebben nog zoveel plannen..
En ja, onze relatie is ook wel wat ingekakt de laatste jaren, mede door de komst van de kinderen, maar ik weet zeker dat we elkaar nog zoveel te bieden hebben en dat we elkaar ook na 24 jaar nog niet in al onze seksuele wensen en gedachten ontdekt hebben... Er is nog zoveel moois. Het doet gewoon pijn als ik eraan denk.

Ik heb de neiging me extra in te zetten en haar extra veel aandacht te geven, maar weet en merk dat dat averechts werkt. Maar niets doen voelt ook niet goed...

Tijdelijk ergens anders gaan wonen voelt ook niet juist, al voel ik me nu een logee in eigen woning..

Er zijn dagen dat ik sterk ben, maar er zijn vaker dagen dat ik me onprettig voel omdat de situatie uitzichtloos lijkt...
mstch
 
Berichten: 1
Geregistreerd op: di 11 sep 2018, 07:31

Keer terug naar Stel je relatie vraag aan onze relatie therapeut

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 14 gasten

cron
NetJam - Web development