Vriendin vertrouw me niet

In dit forum kun je rechtstreeks vragen stellen aan onze relatie therapeuten. Je krijgt binnen 1 werkdag antwoord.
Forum regels
We proberen je eerste vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Probeer deze vraag zo helder en duidelijk mogelijk te stellen. Alle therapeuten werken op geheel vrijwillige basis mee aan dit forum, zelf hebben ze drukke praktijken dus hou er rekening mee dat vervolgvragen mogelijk pas later of zelfs geen antwoord meer krijgen.

15 december 2016 - Belangrijk: dit forum is in beheer van Psychologen Nederland. Wij helpen graag zoveel mogelijk mensen met inzicht krijgen in hun psyche en gevoelens en delen daarom soms de antwoorden op de hulpvragen op dit forum via onze blog. Als je hier een vraag post kan het zijn dat jouw vraag - uiteraard anoniem - behandeld wordt op onze blog op psyned.nl.

Vriendin vertrouw me niet

door pieterjan » di 02 mei 2017, 12:11

Beste,

IK heb nu al een tijd relatie met een meisje waarvan ik heel van hou.
Helaas is er paar weken geleden iets heel vervelends gebeurd en hierdoor vertrouwt ze mij niet meer.
IK kreeg namelijk zomaar een app van een onbekend meisje.
Met haar heb ik geflirt, maar ik kapte het zelf ook af, want ik wist dat het niet goed was. Ik heb hierdoor flinke ruzie gehad met mijn vriendin. Ik heb hierdoor dagen slecht gegeten en geslapen, want ik zat en zit nog steeds met een schuldgevoel. Ik heb het uiteindelijk weer goed met haar, maar probleem is nu dat ze me niet meer wilt vertrouwen. IK heb tegen haar al meerdere malen gezegd, dat het nooit meer gebeurd en dat ik er nog steeds meezit. Wij hebben nu opzicht best leuke en positieve gesprekken, maar als zij zich even niet goed voelt, dan begint ze er weer over dat ze me niet vertrouwt etc etc. Ze begint dan weer met vragen waar ze al antwoord op weet. Ik snap haar heel goed, maar het begint op een gegeven moment vervelend te worden voor mij, want ik heb al aangegeven dat ik spijt heb en dat het niet meer zal gebeuren. Om ervoor te zorgen dat ze mij vertrouwt heeft zij mijn inlog van facebook, instagram en al en al ze vraagt met wie app je,dan stuur ik altijd screens van mijn gesprekken. Ik wil graag om uw hulp vragen, want zij is mijn wereld en ik wil dat ze me weer vertrouwt en ik doe er alles voor zodat ze me vertrouwt.

Ik hoop dat ik het zo open mogelijk heb verteld.

Gr
pieterjan
 
Berichten: 1
Geregistreerd op: di 02 mei 2017, 11:57

Re: Vriendin vertrouw me niet

door Team PsyNed » do 11 mei 2017, 16:12

Beste Pieterjan,

Wat moeilijk om te merken dat je vriendin even geen vertrouwen heeft in jou of de relatie, zeker omdat je duidelijk zo veel om haar geeft. Je geeft aan dat jullie er wel goed over gepraat hebben, maar dat het voor haar moeilijk wordt wanneer zij zich wat minder goed voelt.

Aan de ene kant wil ik je het advies geven om haar vooral de tijd en ruimte te geven die zij nodig denkt te hebben. Het klinkt alsof je dit grotendeels al zeker doet, maar probeer er over in gesprek te blijven gaan. Hoe kan je het voor haar makkelijker maken? Wat is er nodig om het vertrouwen te herstellen?

Aan de andere kant wil ik je ook meegeven om hierin wel ook je eigen grens te bewaken. Wanneer jullie beide aangeven voor de relatie te willen gaan, is het wel van belang dat er wederzijds vertrouwen is. Voor mij klinkt het voor de lange termijn niet haalbaar om dit op deze manier vol te houden, voor jou niet, maar voor je vriendin ook niet. Voor jullie beide lijkt het mij erg vermoeiend om steeds bezig te zijn met controleren van berichtjes/screenshots doorsturen. Wat heeft zij nodig van jou zodat ze dit controleren los kan laten?

Mochten jullie er samen niet uitkomen, kunnen jullie overwegen om een keer het gesprek aan te gaan met een relatietherapeut erbij. Hierdoor kunnen jullie in een veilige omgeving open praten over jullie onzekerheden binnen de relatie.

Groetjes,
Nine
Psycholoog Amsterdam
Psychologen Nederland (Psyned) helpt dagelijks mensen door heel Nederland met het vinden van de beste hulp. Wij willen psychologie uit de taboesfeer halen en normaliseren, zodat mensen openlijk aan hun eigen mentale weerbaarheid kunnen werken.
Avatar gebruiker
Team PsyNed
 
Berichten: 107
Geregistreerd op: do 28 jul 2016, 13:06


Keer terug naar Stel je relatie vraag aan onze relatie therapeut

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron
NetJam - Web development