Vriendschap

In dit forum kun je rechtstreeks vragen stellen aan onze relatie therapeuten. Je krijgt binnen 1 werkdag antwoord.
Forum regels
We proberen je eerste vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Probeer deze vraag zo helder en duidelijk mogelijk te stellen. Alle therapeuten werken op geheel vrijwillige basis mee aan dit forum, zelf hebben ze drukke praktijken dus hou er rekening mee dat vervolgvragen mogelijk pas later of zelfs geen antwoord meer krijgen.

15 december 2016 - Belangrijk: dit forum is in beheer van Psychologen Nederland. Wij helpen graag zoveel mogelijk mensen met inzicht krijgen in hun psyche en gevoelens en delen daarom soms de antwoorden op de hulpvragen op dit forum via onze blog. Als je hier een vraag post kan het zijn dat jouw vraag - uiteraard anoniem - behandeld wordt op onze blog op psyned.nl.

Vriendschap

door angel22 » vr 25 mei 2018, 18:33

Goedenavond,

Ik verlies al mijn vrienden.
1 na 1.

Ik dacht dat ze oprecht geïnteresseerd waren maar dat blijkt zo niet.

Als hen iets stoort zeggen ze het niet, ze verbreken gewoon de relatie, zelfs na 30 Jr.

Vroeger belde ik wel eens maar sinds internet stuur ik mijn levenservaringen, foto's, berichtjes door via mail, WhatsApp.

Mijn echtgenoot kwam vandaag te weten waarom een van onze vrienden niets meer laat weten. Doordat ie zelf belde.

Het stoorde haar dat ik berichtjes stuurde. Waarom zegt ze dat dan niet gewoon. Dan hou ik er rekening mee.

Maar het is een van de velen, bij wijze van spreken.

Ik stel mezelf dan in vraag. Wat doe ik verkeerd, of zijn het gewoon mensen die geen oprechte vriendschap willen. Oppervlakkig zijn.

Waarom zijn het altijd mensen die niet zeggen wat er aan de hand is. Die gewoon ineens niets meer laten weten.

Het zijn mensen boven de 65 - 70 Jr.

Mijn mama die 84 je is was ook altijd slecht in communicatie.

Ik ben open, rechtuit, geef niet zomaar op.
Ik kan wel grenzen stellen en voor mezelf opkomen.

Ik dacht dat vriendschap oprecht en diepgaand was.

Groetjes,
Angel
angel22
 
Berichten: 12
Geregistreerd op: ma 17 dec 2012, 09:51

Re: Vriendschap

door Team PsyNed » vr 15 jun 2018, 09:14

Beste Angel,

Vervelend om te horen dat vrienden één voor één de relatie lijken te verbreken. Dit lijkt me een erg lastige situatie, vooral als de vriendschappen lange tijd hebben geduurd. Ik begrijp heel goed dat je hier mee zit en dat deze situatie bepaalde vragen met zich mee brengt. Vooral ook als er eigenlijk niet gecommuniceerd wordt met je over wat de reden is van het verbreken van de vriendschap. Heb je met de personen die de vriendschap hebben verbroken geprobeerd contact op te nemen om de reden te achterhalen? Dit zou misschien voor jou wel wat vragen wegnemen. Misschien zelfs ook fijn om de situatie te kunnen bespreken, wellicht was het een groot misverstand. Wanneer je besluit om contact op te nemen met de mensen die de vriendschap verbroken hebben, is het wel verstandig dit om een respectvolle manier niet te doen. Blijf altijd bij je eigen gevoel, en begin zinnen met "ik" in plaats van "jij".

Op je specifieke vragen is het voor mij natuurlijk moeilijk om antwoord te geven, maar ik snap zeker dat ze bij je opkomen. Wellicht zou het voor je fijn zijn om deze vragen te onderzoeken met iemand die hier in gespecialiseerd is? In dit geval zou een afspraak met een psycholoog of therapeut zeker uitkomst kunnen bieden, gezien deze met jou het een en ander op een rijtje kunnen zetten. Het zou namelijk zonde zijn als je rond blijft lopen met deze vragen, zeker omdat dit het nut van vriendschappen voor jou op losse schroeven doet zetten.

Succes!

Met vriendelijke groet,

Team PsyNed
Psychologen Nederland (Psyned) helpt dagelijks mensen door heel Nederland met het vinden van de beste hulp. Wij willen psychologie uit de taboesfeer halen en normaliseren, zodat mensen openlijk aan hun eigen mentale weerbaarheid kunnen werken.
Avatar gebruiker
Team PsyNed
 
Berichten: 218
Geregistreerd op: do 28 jul 2016, 13:06


Keer terug naar Stel je relatie vraag aan onze relatie therapeut

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 7 gasten

cron
NetJam - Web development