Vrouw moe en geen zin

In dit forum kun je rechtstreeks vragen stellen aan onze relatie therapeuten. Je krijgt binnen 1 werkdag antwoord.
Forum regels
We proberen je eerste vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Probeer deze vraag zo helder en duidelijk mogelijk te stellen. Alle therapeuten werken op geheel vrijwillige basis mee aan dit forum, zelf hebben ze drukke praktijken dus hou er rekening mee dat vervolgvragen mogelijk pas later of zelfs geen antwoord meer krijgen.

15 december 2016 - Belangrijk: dit forum is in beheer van Psychologen Nederland. Wij helpen graag zoveel mogelijk mensen met inzicht krijgen in hun psyche en gevoelens en delen daarom soms de antwoorden op de hulpvragen op dit forum via onze blog. Als je hier een vraag post kan het zijn dat jouw vraag - uiteraard anoniem - behandeld wordt op onze blog op psyned.nl.

Vrouw moe en geen zin

door kurthermans » do 30 nov 2017, 15:31

Beste,

Wij zijn al 4 jaar een nieuw samengesteld gezin en heb een fantastische mooie vriendin(met 2 dochters) waar ik een heel goede relatie mee heb. Ik zie haar doodgraag en doe alles voor haar. Zoals bij iedereen is het in het begin van een nieuwe relatie passie en vuur. Maar nu is het plots veel minder. Ik ben een heel gevoelig en emotioneel type en knuffel heel graag en veel! Maar ik ondervind dat mijn vriendin dat minder is. 't is te zeggen ik moet altijd het initiatief nemen om te vrijen en dat doet zij eigenlijk bijna nooit. Zij geniet of verlangd niet zo naar seks en geknuffel zoals ik. Maar het is die intieme contacten die je zo met elkaar verbind en een goed gevoel heeft; Gelukkig maakt! Ze ziet me wel graag dat is het probleem zeker niet. Maar de seks(verlangen) ervaart zij niet zo intens als ik. Ik zet me 300 procent in voor haar, sta altijd klaar en doe uiterst mijn best omdat ik haar zo graag zie. Ze is echt de vrouw van mijn leven. Ik mis nu momenteel de affectie van haar en vrijen dit is nu maar minder (als vroeger zegt) ze. Dus wat doe ik hiermee? Er speelt wel een rol dat ze nu wel moe is(periode van het jaar) en het is een jaar geleden dat haar schoenbroer van 52 jaar plots gestorven is. Dan was dat verleden jaar ook een 2 tal weken dat ik haar met rust moest laten wat natuurlijk logische is en we in diepe rouw waren. Dan is het weer zoals normaal gekomen. En blijkbaar is dit nu weer een bepalende factor. Ze wil daar niet echt over praten en sluit zich daar blijkbaar nu voor af. Ik ben iemand die daar moeten kunnen over praten, mijn gevoelens en drang naar haar is groot. Maar het is voorlopig een zoen en dat is het dan maar...Ik voel me wat aan de kant gezet en gefrustreerd en lig er van wakker. Ze zegt dat er niets is. Maar hoe ga ik daar mee om? Wat met mijn verlangens? Is dit terug van voorbijgaande aard? Mijn vriendin is 44 en ik 45. Heeft de leeftijd(menopauze) er ook mee te maken? Men zoekt allerlei redenen.

Kurt
kurthermans
 
Berichten: 1
Geregistreerd op: do 30 nov 2017, 15:28

Re: Vrouw moe en geen zin

door Team PsyNed » di 09 jan 2018, 12:33

Beste Kurt,

Begrijpelijk dat je hier veel vragen over hebt. Dat de behoefte aan seks niet zo hevig is als aan het begin van een relatie zien we zeer regelmatig. Hoe lang zoiets duurt kan ik helaas niet voorspellen, en jullie evenmin. Wel kan psychische stress een grote invloed hebben op je behoefte aan seks en intimiteit. Ook menopauze rommelt met de hormonen en vaak ook met het libido van een vrouw.

Hoewel jouw partner aangeeft dat er niets aan de hand is met haar, is er wel degelijk iets aan de hand met jullie samen. Als jij niet gelukkig bent, je afgewezen voelt of onbevredigd, zal dit jullie uiteindelijk verder bij elkaar vandaan drijven, en dat is een probleem van jullie samen.

Je kunt overwegen om onder begeleiding van een seksuoloog of gespecialiseerd relatietherapeut jouw zorgen te uiten aan haar. Mocht je het lastig vinden om haar daartoe te bewegen kan je altijd aangeven dat jij zelf niet goed in je vel zit hierdoor en dat je haar hulp (in gespreksvorm) tenminste nodig hebt om je weer fijn te voelen.

Ook kan je j huisarts eens om raad vragen. Heel veel succes met deze kwestie!

Groet,

Team Psyned
Psychologen Nederland (Psyned) helpt dagelijks mensen door heel Nederland met het vinden van de beste hulp. Wij willen psychologie uit de taboesfeer halen en normaliseren, zodat mensen openlijk aan hun eigen mentale weerbaarheid kunnen werken.
Avatar gebruiker
Team PsyNed
 
Berichten: 202
Geregistreerd op: do 28 jul 2016, 13:06


Keer terug naar Stel je relatie vraag aan onze relatie therapeut

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 6 gasten

NetJam - Web development