Ik weet niet hoe ik het hem moet zeggen

In dit forum kun je rechtstreeks vragen stellen aan onze relatie therapeuten. Je krijgt binnen 1 werkdag antwoord.
Forum regels
We proberen je eerste vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Probeer deze vraag zo helder en duidelijk mogelijk te stellen. Alle therapeuten werken op geheel vrijwillige basis mee aan dit forum, zelf hebben ze drukke praktijken dus hou er rekening mee dat vervolgvragen mogelijk pas later of zelfs geen antwoord meer krijgen.

15 december 2016 - Belangrijk: dit forum is in beheer van Psychologen Nederland. Wij helpen graag zoveel mogelijk mensen met inzicht krijgen in hun psyche en gevoelens en delen daarom soms de antwoorden op de hulpvragen op dit forum via onze blog. Als je hier een vraag post kan het zijn dat jouw vraag - uiteraard anoniem - behandeld wordt op onze blog op psyned.nl.

Ik weet niet hoe ik het hem moet zeggen

door Dontknowit » vr 29 dec 2017, 17:39

Er is een collega op mijn werk die ik heel erg leuk vind. Hij heeft echter geen idee en ik durf het hem niet te vertellen. Nu appen we af en toe wel naast het werk en ik heb altijd gezegd dat ik niet een relatie zou beginnen met een collega. Nu heeft hij een paar weken geleden te horen gekregen dat zijn contract niet wordt verlengd en nu ben ik bang dat ik hem een stuk minder zal zien. Ook al zijn we nu wel een stuk hechter als vrienden. Ik wil hem niet kwijt als vriend en vandaag hebben we onze laatste dienst samen gehad. Toen we samen naar de bus liepen zei hij wel dat het niet de laatste keer zal zijn dat we elkaar zien. Nu zit ik heel erg te twijfelen of ik hem mee uit moet vragen of moet ik het op een laag pitje zetten en hem de eerste stap laten zetten?
Dontknowit
 
Berichten: 1
Geregistreerd op: vr 29 dec 2017, 17:28

Re: Ik weet niet hoe ik het hem moet zeggen

door Team PsyNed » di 23 jan 2018, 14:12

Beste Dontknowit,

Goed dat je schrijft. Als ik je verhaal zo lees kan ik daar uit opmaken dat jullie het goed met elkaar kunnen vinden, dan kan het inderdaad voorkomen dat je gevoelens voor iemand ontwikkeld.
Je hebt duidelijk aangegeven dat je geen relatie zou beginnen met een collega. Zodra je dit wel doet ga je tegen je eigen normen en waarden in.

Uit je verhaal kan ik ook opmaken dat het voor jou nog al zwart - wit voelt: of je bent hem kwijt als vriend of je verklaard hem de liefde. Houd er rekening mee dat er nog een middenweg is. Het hoeft allemaal niet zo snel te gaan. Jullie zijn immers al vrienden en hoeven niet gelijk groots te beginnen.

Wat betreft je vraag over de stap die je zou moeten nemen. Het loont om de eerste stap te nemen, want er zal duidelijkheid uit komen. Dat zal je moeten afwegen met aan de andere kant: wachten tot hij een stap zet. Dan zul je in onzekerheid moeten wachten of hij contact met je zoekt of niet.

Hopelijk heb je hier iets aan. Ik wens je veel succes met deze lastige keuze!

Groetjes,

Savannah
Team Psyned
Psychologen Nederland (Psyned) helpt dagelijks mensen door heel Nederland met het vinden van de beste hulp. Wij willen psychologie uit de taboesfeer halen en normaliseren, zodat mensen openlijk aan hun eigen mentale weerbaarheid kunnen werken.
Avatar gebruiker
Team PsyNed
 
Berichten: 218
Geregistreerd op: do 28 jul 2016, 13:06


Keer terug naar Stel je relatie vraag aan onze relatie therapeut

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten

cron
NetJam - Web development