weggezet gevoel door omgang oud gezin

In dit forum kun je rechtstreeks vragen stellen aan onze relatie therapeuten. Je krijgt binnen 1 werkdag antwoord.
Forum regels
We proberen je eerste vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Probeer deze vraag zo helder en duidelijk mogelijk te stellen. Alle therapeuten werken op geheel vrijwillige basis mee aan dit forum, zelf hebben ze drukke praktijken dus hou er rekening mee dat vervolgvragen mogelijk pas later of zelfs geen antwoord meer krijgen.

15 december 2016 - Belangrijk: dit forum is in beheer van Psychologen Nederland. Wij helpen graag zoveel mogelijk mensen met inzicht krijgen in hun psyche en gevoelens en delen daarom soms de antwoorden op de hulpvragen op dit forum via onze blog. Als je hier een vraag post kan het zijn dat jouw vraag - uiteraard anoniem - behandeld wordt op onze blog op psyned.nl.

weggezet gevoel door omgang oud gezin

door oranjeM » za 18 maart 2017, 07:24

ik leef samen met een gescheiden vrouw. We proberen vorm te geven aan onze nieuwe samenstelling waarbij soms alleen haar, soms alleen mijn kinderen, soms allemaal en soms geen kinderen een plek in ons , nieuwe, huis hebben.
Dit gaat uiteraard met vallen en opstaan.

Wat mij enorme dwars zit is het volgende :
mijn vrouw hecht nog erg aan het oude gezin. Wekelijks eten zijn nog gezamenlijk ( ook in ons nieuwe huis) en er is veel contact onderling. Haar gang naar het oude huis ( waar haar ex woont) maakt ze zeker 3 tot 4 x per week, ze delen nog de auto, een agenda enz.
Ze doet dit voor de kinderen en kan, naar zeggen nog makkelijk met haar ex omgaan. Het liefst ziet ze zelfs dat ik daar ook bij aanschuif en ik bijvoorbeeld na hun eten aanschuif voor een kop koffie.
Haar ex is een aardige man en ik ben niet bang dat zij naar hem of de situatie teruggaat

Een aantal dingen zit mij dwars :
* ergens zie ik dit en denk, dat is een mooie omgang, toch kan ik dit in de praktijk niet voelen. Als het zover is word ik boos en voel me opzij gezet
* ik wil dit niet, op zondag, als zij gaan eten, zit de hele dag in mijn hoofd dat ik rond 17 uur word weggezet. Haar dit verbieden stuit echter ook tegen de borst.

Ze is van mijn worsteling op de hoogte. Ze zegt dat ze daar niets aan kan en gaat doen. Ze heeft het de kinderen beloofd en ze denkt dat dit voor hen de juiste weg is.


Ondertussen beheerst het steeds meer en meer mijn hoofd. Ik ben nu zover dat ik me er bij neer wil leggen en zoek een manier om mijn hoofd rustig te krijgen. Ik durf het onderwerp eigenlijk ook niet meer zo goed aan te snijden omdat het allen maar leidt tot ongenoegen en de hoop op een verandering is er niet.

mvg
oranjeM
oranjeM
 
Berichten: 1
Geregistreerd op: za 18 maart 2017, 07:10

Re: weggezet gevoel door omgang oud gezin

door Team PsyNed » ma 10 apr 2017, 10:29

Beste oranjeM,

Zo te zien is je partner nog sterk verweven met haar oude gezinsleven en daar kan ieder uiteraard zijn eigen keuzes in maken. Ook geef je aan dat zij hier geen verandering in wil brengen, niet openstaat voor andere opties.

Daarentegen weet ik niet op welke manier jullie met elkaar hierover communiceren. Is er veel irritatie, verwijt of boosheid? Of laat je juist verdriet en angst zien? Wanneer je merkt dat je de verbinding verliest met je partner door dit onderwerp, is het goed om te bekijken of je je gevoelens op die tweede wijze aan haar kunt uitleggen. Welke angst of verdriet wordt er in jou geraakt, waardoor jij het er moeilijk mee hebt?

Wil je leren accepteren dat dit is zoals het is? Probeer dan, op een dag wanneer zij om 17:00 naar haar 'oude gezin' toegaat, eens je eigen gedachten uit te dagen. 'laat ze me echt in de steek?' / 'is dit een helpende gedachte?' / 'Is dit gevoel van weggezet worden iets van nu, of doet het me erg denken aan een ander moment in het verleden waarbij ik weggezet werd?'. Vooral dit laatste is interessant om eens te bedenken.

Wil je echter niet accepteren dat dit is zoals het is, maar wil je een gedragsverandering bij je partner teweeg brengen, dan is relatietherapie wellicht een overweging.

Veel succes!
Psychologen Nederland (Psyned) helpt dagelijks mensen door heel Nederland met het vinden van de beste hulp. Wij willen psychologie uit de taboesfeer halen en normaliseren, zodat mensen openlijk aan hun eigen mentale weerbaarheid kunnen werken.
Avatar gebruiker
Team PsyNed
 
Berichten: 190
Geregistreerd op: do 28 jul 2016, 13:06


Keer terug naar Stel je relatie vraag aan onze relatie therapeut

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 5 gasten

cron
NetJam - Web development