Zwangere vriendin twijfelt aan relatie.

In dit forum kun je rechtstreeks vragen stellen aan onze relatie therapeuten. Je krijgt binnen 1 werkdag antwoord.
Forum regels
We proberen je eerste vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden. Probeer deze vraag zo helder en duidelijk mogelijk te stellen. Alle therapeuten werken op geheel vrijwillige basis mee aan dit forum, zelf hebben ze drukke praktijken dus hou er rekening mee dat vervolgvragen mogelijk pas later of zelfs geen antwoord meer krijgen.

15 december 2016 - Belangrijk: dit forum is in beheer van Psychologen Nederland. Wij helpen graag zoveel mogelijk mensen met inzicht krijgen in hun psyche en gevoelens en delen daarom soms de antwoorden op de hulpvragen op dit forum via onze blog. Als je hier een vraag post kan het zijn dat jouw vraag - uiteraard anoniem - behandeld wordt op onze blog op psyned.nl.

Zwangere vriendin twijfelt aan relatie.

door M.a.h » di 04 jul 2017, 14:14

Goedemiddag,

Mijn vriendin en ik zijn nu iets meer dan 10 jaar samen. We hebben 1 dochter en een baby op komst.
Ook hebben we net een huis gekocht en ben ik net mijn moeder verloren aan een vreselijke ziekte.
Rond de periode dat ze zwanger werd vond er een verandering plaats ze werd afstandig en verloor interesse. Ik heb dit nooit goed opgepakt omdat ik ook zat met een doodzieke moeder. Toen mijn moeder overleed had ik haar eigenlijk het hardst nodig maar merkte ik de afstand op. Ze vertelde me dat ze niet wist wat ze wou en dat het niet aan mij lag maar zij twijfelde aan haar gevoel. Wat als een bom bij mij insloeg. Aangezien we net een huis hadden gekocht en ze zwanger was. Zo zijn we even doorgegaan met ruzies zo nu en dan en dat dat weer boven kwam. Wat nu resulteerd in een leven naast elkaar maar niet met elkaar.

Dit weekend heb ik haar weer gevraagd wat er nou is en wat ik kan doen aan de situatie. Ik krijg steeds terug ik weet het niet en ik denk niet dat je nog wat kan doen enz maar ook dat zij al veel langer met dit gevoel loopt alleen heeft ze dat nooit laten merken zegt ze. Vooral omdat ik eigenlijk niet snap waar dit alles vandaan komt ben ik emotioneel best uitgeput omdat er zoveel tergelijk aan de hand is.
En ik zou niet meer weten hoe we hieruit moeten komen vooral omdat ik geen idee heb wat ik kan doen.
Nu heb ik voorgesteld om in relatietherapie te gaan waar ze na enige moeite mee heeft ingestemd. En moet ik opzoek naar een relatietherapeut die onsmisschien uit deze dip kan helpen. Iemand enig idee of dit uberhaubt te overwinnen is? Ik wil het heel graag voor ons maar ook voor onze dochters. Maar sta ik met mijn handen in het haar. Wat nu?
M.a.h
 
Berichten: 1
Geregistreerd op: di 04 jul 2017, 13:51

Re: Zwangere vriendin twijfelt aan relatie.

door Team PsyNed » vr 07 jul 2017, 10:04

Beste M.A.H.,

Uit je verhaal maak ik op dat jullie een moeilijke periode hebben gehad en dat jullie in die periode de verbondenheid met elkaar hebben gemist. Bij het overlijden van jouw moeder had jij je vriendin nodig voor steun en troost, maar kon zij je die steun toen niet bieden. Ik kan me goed voorstellen dat je je heel alleen hebt gevoeld.

Ik lees ook dat je vriendin waarschijnlijk een hele moeilijke periode meemaakt: ze zit niet lekker in haar vel, maar weet niet goed waar dit vandaan komt. Jij probeert er voor haar te zijn, maar omdat zij niet weet wat ze nodig heeft, eindigt jouw hulp in teleurstelling en frustratie. Als dit al een tijdje zo door is gegaan, kan ik mij goed voorstellen dat jullie 'naast elkaar' zijn gaan leven in plaats van met elkaar: jullie missen het belangrijke gevoel van (emotionele) verbondenheid.

Ik vind het ontzettend goed en dapper dat jullie hebben besloten om in relatietherapie te gaan. En ik denk dat het jullie heel veel kan bieden. Met een relatietherapeut kunnen jullie onderzoeken wat er speelt bij jouw vriendin en wat er voor haar nodig is. Ook kunnen jullie leren om uit te spreken wat je van de ander nodig hebt (troost, liefde, steun, acceptatie) en hoe het voelt als je dit van de ander niet krijgt. Het kan ervoor zorgen dat de (emotionele) verbondenheid tussen jullie weer groeit. Ik denk daarbij dat EFT (Emotion Focused Therapy) relatietherapie goed bij jullie hulpvraag past. Wellicht kunnen jullie dat eens opzoeken. En mochten jullie hulp willen bij het vinden van een passende relatietherapeut, kun je altijd even bellen naar het secretariaat van PsyNed (085 401 47 20).

Met vriendelijke groet,
Carmen
Psycholoog Zaandam
Psychologen Nederland (Psyned) helpt dagelijks mensen door heel Nederland met het vinden van de beste hulp. Wij willen psychologie uit de taboesfeer halen en normaliseren, zodat mensen openlijk aan hun eigen mentale weerbaarheid kunnen werken.
Avatar gebruiker
Team PsyNed
 
Berichten: 190
Geregistreerd op: do 28 jul 2016, 13:06


Keer terug naar Stel je relatie vraag aan onze relatie therapeut

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 5 gasten

cron
NetJam - Web development